Det er ikke godt nok af Lance Armstrong, at han ikke afslørede bagmændene bag hans dopingmisbrug under interviewet med Oprah Winfrey, mener Brian Mikkelsen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>At Lance Armstrong krængede sit hjerte ud hos den tidligere talkshow-vært Oprah Winfrey og tilstod brugen af præstationsfremmende midler har sat gang i følelserne hos folk verden over.

Men efterfølgende mener flere, at den fallerede cykelstjerne gled af på flere kritiske spørgsmål, såsom hvor han fik doping fra, og hvem der hjalp ham gennem årene med ulovlighederne.

En, der stadig sad tilbage med flere spørgsmål på blokken, efter første del med Lance Armstrong var blevet vist natten til fredag dansk tid, er De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen.

Gennem mange år har han beskæftiget sig med dopingbekæmpelse og i seks år var han medlem af eksekutivkomitéen i det internationale antidopingagentur, WADA, hvor han var vicepræsident i årene 2004 til 2006.

- Jeg syntes ikke, at det var godt nok. For det vi ved er, at salget af doping er på højde med salget af narkotika rundt om i verden, og det er organiseret kriminalitet, hvor østeuropæiske bander og er rockere oftest står bag. Så det er vigtigt, at Lance stod frem og sagde, hvem der står bag det her. Han kunne jo ikke bare tage epo. Det kan du jo ikke købe på apoteket. Han kunne heller ikke bruge bloddoping, for det skulle han have en læge til at ordne for sig. Så det havde været hensigtsmæssigt, hvis han sagde, hvem der skaffede det til ham. Så det her er kun et halv skridt på vejen. Desværre, siger Brian Mikkelsen.

Står det til ham, så skal der i fremtiden bruges flere ressourcer i kampen for at komme dopingproblemerne til livs. Både på amatør- og professionelt niveau.

- Det her er jo også et signal til myndighederne, og også til os politikere, om man skal bruge hele paletten. For det første skal man bruge flere ressourcer på at få forskningsresultaterne helt i top. Så de, der snyder, ikke er foran dopingbekæmperne. Nu bruger de jo for eksempel genetisk bloddoping, som er svært at spore. Så synes jeg også, at man skal se på, hvordan man kan gøre straffene mere konsekvent længere. Vi kunne jo se hele diskussionen om Contador. Det var jo en halvunderlig, diffus straf, han fik. Enten må man få en straf eller lade vær med at gøre det. Og så må man altså bruge politiet noget mere. For det er altså hårde bander, som styrer det og som er på niveau med hård narko.  Altså internationalt på Interpol-niveau, siger Brian Mikkelsen.

Overordnet set er han dog glad for Lance Armstrongs indrømmelser, da det helt konkret viser, at alle før eller siden bliver afsløret. 

- Jeg havde mange kontakter til UCI med Hein Verbruggen og også med Pat (McQuaid, red.), som er den ny formand, hvor vi pressede på for at få en effektiv dopingbekæmpelse i cykelsporten. Der var ligesom en lille tvivl om, hvorvidt Lance Armstrong var dopet eller ej. Men den tvivl er jo så blevet fjernet her inden for de seneste tre-fire år. Så på et tidspunkt bliver alle afsløret, og det er jo et signal til de mennesker i miljøet, som stadig bruger doping, mener Brian Mikkelsen.