USA's præsident godkendte redningsaktionen, der befriede kaptajnen fra skibet Maersk Alabama. Somaliske pirater lover hævn.

USA's præsident, Barack Obama, godkendte personligt aktionen, der i aften befriede kaptajn Richard Phillips fra sine gidseltagere på en redningsflåde og kostede tre somaliske sørøvere livet.

Samtidig siger Obama i sin første offentlige kommentar om kapringen af skibet Maersk Alabama, at "vi er fast besluttede på at standse det voksende pirateri i regionen" ud for Somalias kyster.

- For at nå det mål må vi fortsat samarbejde med vore partnere for at forhindre fremtidige angreb, være forberedte på at gribe ind i tilfælde af pirateri og sikre, at dem, der begår sådanne handlinger, bliver holdt ansvarlige for deres forbrydelser, siger Barack Obama.

Somaliske pirater holder i øjeblikket mere end et dusin andre skibe kapret og med dem omkring 200 besætningsmedlemmer.

Den amerikanske præsident erklærer sig "meget tilfreds" med, at kaptajn Phillips efter at være sprunget over bord fra redningsflåden blev reddet af amerikanske flådestyrker. Kaptajnens sikkerhed "har været vores hovedbekymring, og jeg ved, at dette er en velkommen lettelse for hans familie og hans besætning", siger Obama.

I Somalia, derimod, lover pirater hævn for drabet på deres tre kammerater i dag. Fredag dræbte franske styrker to pirater på en kapret fransk yacht i området.

- Franskmændene og amerikanerne vil fortryde, at de begyndte på drab. Vi dræber ikke, men tager kun løsepenge. Vi vil gøre noget mod enhver, vi ser som fransk eller amerikansk fra nu, siger Hussein, en pirat, til Reuters over satellittelefon.

/ritzau/