Den bedrageri-sigtede direktør har altid været en ener. Barndommens Stein Bagger ville altid være stærkere og bedre – koste hvad det ville.

LÆS OGSÅ
  • STORT TEMA: Alt om Bagger-sagen
  • Fakta: Tidslinje over IT Factory-skandalen
  • BAGGRUND: Stein Baggers storhed og fald
  • LÆS DAGENS LEDER: Spørgsmålene står i kø


  • Dubai – 27. november 2008

    Den succesfulde, 41-årige erhvervsmand Stein Bagger henvender sig i receptionen på Burj Al Arab i ørkenstaten Dubai.

    Dagen inden ankom han med sin kone og to vennepar til det eksklusive luksushotel kendt som »Sejlet«. De har dagen igennem hygget sig kosteligt, kørt rundt i store, hvide Rolls Royce og spist kaviar. Men snart er festen slut.

    I receptionen efterlader erhvervsmanden en besked til sin kone, snupper lidt efter sit pas fra hendes taske og forsvinder.

    Stein Bagger fortæller intet om sin plan. Ingen har set ham siden.

    LÆS VIDERE NEDENFOR

    Kregme – 1979
    Hovedpersonen i en af Danmarkshistoriens største svindelsager voksede op langt fra den rigdom og glamour, han siden skulle vælte sig i.

    Stein Bagger i 6. klasse på Kregme Skole i Frederiksværk. Klassekammeraterne husker ham som kvik og utroligt ambitiøs. Privatfoto


    Klassebilledet af 6.b på Kregme Skole viser en storsmilende dreng. Prins Valiant-håret er tro mod tiden og ifølge klassekammerater fra dengang, var han glad og energisk. Privatfoto

    Stein Bagger blev født i Norge, men voksede op i Frederiksværk, hvor han boede med sin mor og bror. Faderen, Rolf, forlod derimod familien, da Stein kun var 11 år gammel. Noget, han som voksen aldrig talte om.

    - Det er aldrig noget, Stein er gået dybt ind i, når han er sammen med os. Han er ellers normalt meget ligefrem. Han har sagt til os: Jeg har ikke set min far i 30 år. Punktum. Mere har han åbenbart ikke lyst til at fortælle om den del af sit liv. Det er et mysterium, siger et meget nært familiemedlem.

    Far forlod ham, da han var 11
    Rolf Bagger, journalist, forfatter og tidligere medlem af Etisk Råd, udsendte tidligere på ugen en pressemeddelelse, hvor han tog stærkt afstand fra sin søn og hans handlinger.

    - I anledning af, at jeg som far til Stein Bagger er blevet inddraget i pressedækningen af den verserende sag, skal jeg oplyse at jeg blev skilt fra hans mor for 40 år siden, at han er vokset op hos sin mor, og at jeg ingen som helst forbindelse har haft med Stein eller den øvrige familie, siden han var barn, skrev han.

    Hverken Rolf eller Stein Baggers mor, Mia, har ønsket at fortælle, hvad det betød for deres søn at miste kontakten til sin far som 11-årig.

    I skolen gjorde unge Stein indtryk på både lærere og klassekammerater. Ord som flittig, veltalende og ambitiøs går igen, når bekendte fra den gang husker tilbage. Især vindermentaliteten var dominerende.

    - Jeg husker ham som den i klassen, der altid skulle være nummer et, erindrer Jakob Otto fra klassen. Ambitionsniveauet blev for meget for mange:

    - Han var en, man enten elskede eller hadede, siger klassekammeraten Helle Høhl, der i mange år dagligt fulgtes med Stein hjem fra skole. Hun har kun rosende ord at sige om sin barndomsven, men flere af de klassekammerater, B.T. har talt med, tegner et mere dystert billede.


    Også Stein Baggers konfirmationsdag blev foreviget på billede. Her står han som nummer to fra venstre. Privatfoto

    De dyre vaner, Stein Bagger tillagde sig som it-direktør, begyndte så småt at tage form i ungdomsårene. Modetøj og byture i København gjorde indhug i privatøkonomien. Det betød blandt andet, at Stein Bagger lånte flere tusinde kr. af sine bekendte. Penge, han aldrig betalte tilbage.

    - Hans holdninger til at betale penge tilbage og holdninger til andre mennesker generelt, tror jeg, ikke har ændret sig. Grænsen for, hvornår man skulle stoppe, kendte han heller ikke dengang, vurderer Jakob Otto.

    Nye helte
    Mod slutningen af skoletiden åbnede en ny verden sig for den unge mand med de store talegaver. Fitness-bølgen, der i firserne og starten af halvfemserne rullede han over landet, blev Stein Baggers helt store lidenskab.

    LÆS OGSÅ
  • Hverken trusler eller samarbejde kan redde Bagger
    • Her er manden, der anholdt Stein Bagger
  • HA-rocker: Bagger har aldrig talt om afpresning eller kidnapning
  • Jensby: Det er min Lamborghini
  • Baggers familie: Vi er så glade
  • Politiet: Baggers forklaring holder ikke
  • Bagger fik hjælp af amerikansk ven
  • Veggerby: Troede Bagger var blevet likvideret
  • Politiet håber på hurtig udlevering
  • Banken tvinger Finn Nørbygaard til at sælge ud


  • - Allerede som stor knægt var han fast gæst i det lokale helsestudie, hvor han ustandselig rendte lige i hælene på indehaveren, der var nogle år ældre. Han så virkelig op til ham, og begyndte også at vokse unaturligt hurtigt over skuldrene, efter at han fik sin faste gang i helsestudiet.

    - Det var almindelig kendt, at det var et sted, hvor man kunne få anabolske steroider, og det var også et sted, hvor der kom rockere fra Bandidos, fortæller en lokal kilde, der ikke ønsker sit navn frem.

    - Man kunne mærke, at han så op til dem, og han gik helt vildt op i bodybuilding på det tidspunkt. Ingen i byen var i tvivl om, at Stein Bagger tog anabolske steroider.

    - Han virkede på det tidspunkt som en typisk rygklapper og medløber. Han var charmerende, men jeg blev alligevel dybt overrasket, da jeg fandt ud af, at han var blevet fremtrædende direktør i et stort it-firma, siger en af den bedrageri-sigtede direktørs bekendte fra ungdommen.

    Hvorvidt Stein Bagger havde direkte tilknytning til rockermiljøet allerede dengang, har B.T. ikke kunne få bekræftet.

    Sikkert er det dog, at drømmen om at blive professionel bodybuilder voksede.

    Stjernelærling
    - Han snakkede ikke om andet. Han lavede træningsprogrammer, mixede musik til dem og spiste som en hest. Når vi andre sad om morgenen og spiste ostemadder, kørte han et helt kostprogram igennem, erindrer Jens Bay, der var i lære som smed på stålvalseværket i Frederiksværk sammen med Bagger i midten af 1980erne.

    Uddannelsen til smed varede fire år, men blev som senere uddannelsesforløb aldrig gjort færdigt. Selvom han var blandt de dygtigste af flokken på 50 lærlinge, sprang Stein Bagger fra studiet et halvt år før tid.

    Energibomben Bagger havde andre planer. Han ville gøre styrketræning til sin levevej. Og i sit dyre designertøj passede Stein Bagger aldrig rigtig ind på stålværket, fortæller Jens Bay.

    - Det var som om, at han bevægede sig i et højere luftlag. Jeg tror ikke, han mente, at det lå til ham at blive smed.
    LÆS OGSÅ
  • Hverken trusler eller samarbejde kan redde Bagger
    • Her er manden, der anholdt Stein Bagger
  • HA-rocker: Bagger har aldrig talt om afpresning eller kidnapning
  • Jensby: Det er min Lamborghini
  • Baggers familie: Vi er så glade
  • Politiet: Baggers forklaring holder ikke
  • Bagger fik hjælp af amerikansk ven
  • Veggerby: Troede Bagger var blevet likvideret
  • Politiet håber på hurtig udlevering
  • Banken tvinger Finn Nørbygaard til at sælge ud