Wall Street reagerede voldsomt her til aften, da nyheden om en 'nej' til en redningsplan fra Repræsentanternes Hus kom frem. De samlede aktiefald har på under to timer skåret værdien af amerikanske aktier ned med omkring 1000 milliarder dollar (1 dollar= 5,17 kr.) , viser beregninger fra Bloomberg.

LÆS OGSÅ: FRYGTER DU FINANSKRISEN?

Og for amerikanerne er dykket lidt af en 'psykologisk gyser', da det netop tangerer den absolut uhyggelige rekord fra året 1987.

Faldet på børserne her til aften ved 21-tiden dansk tid, hvor handlerne fortsat var i gang, var også i størrelse med det man oplevede efter 11. september i 2001, hvor angrebet på USA rystede ikke kun amerikanerne – men hele verden. En verden, der i øvrigt aldrig er blevet den samme efter den skæbnesvangre dag.

Klokken ca. 22.00 dansk tid var S&P 500 nede med 5,9 procent. Dow Jones med 4,8 procent og Nasdaq med 6,6 procent.

Og da handlen på børsen i Wall Street blev ringet af mandag, var Dow Jones-indekset faldet med 770,59 point svarende til 6,92 procent og endte på 10.372,54 point.

Dermed var den 'kedelige rekord' fra 11. september slået. Den dag faldt indekset med 721,56 point.

- Vi har fuldstændig fjernet tilliden i markederne, siger James Dunigan, investeringsdirektør i PNC Wealth Management, som forvalter 66 milliarder dollar i Philadelphia.

Han siger til Bloomberg, at han påskønner politikernes vilje til at være vagthunde overfor finanssektoren.

- Men hvis køkkenet brænder, så må du forhindre, at det spreder sig til resten af huset, siger han.

LÆS OGSÅ: FRYGTER DU FINANSKRISEN?