Det var et mirakel, at ingen på landjorden kom noget til under helikopterstyrt. Bare et kvarter før styrtet var sportspladsen fyldt med mennesker.

Den tragiske ulykke i Kirke Såby i går eftermiddags, hvor en helikopterpilot mistede livet og DR-værten Søren Benthin blev hårdt såret, kunne være endt meget værre.

Bare et kvarter før havariet blev der nemlig spillet fodbold på den boldbane, helikopteren styrtede ned på.

Det fortæller naboerne til sportspladsen, som oplevede det voldsomme styrt på nærmeste hold.

De mange beboere i byen, der aftenen igennem valfartede til ulykkestedet, var da også alle dybt rystede og meget berørte af tragedien.

Rikke Jensen, som bor lige ved siden af sportspladsen fortæller til bt.dk: - Vi havde lige været til fodboldkamp. Kirke Såby havde vundet et lokalt opgør, så vi var så glade, og så sker det her. Det er skrækkeligt.

Hun og hendes kæreste Kenneth Frederiksen så begge den lavtflyvende helikopter, der cirklede rundt over deres hus, før den pludselig forsvandt bag træerne med retning mod jorden med næsen først.

- Helikopteren kredsede over vores hus. Jeg kunne se piloten. Så lavede den ligesom et par piruetter, og gik ned bag træerne med spidsen først, siger hun. - Vi troede først, at det bare var en øvelse. Men da vi så, den forsvandt bag træerne på den måde, blev vi klar over, at det var det ikke.

Susanne Andersen bor også i nærheden af ulykkesstedet.

- For bare et kvarter før løb vores drenge og spillede fodbold her, fortæller hun til bt.dk