Vi gemmer stadig mere på vores mobiltelefoner eller pc. Og de fleste af os risikerer at miste det hele, hvis uheldet er ude.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Mere end otte ud af ti har ting på mobilen, de ikke vil miste, men langt under halvdelen har en backup. Det viser en ny undersøgelse foretaget af teleselskabet Telia.

- Der er ufatteligt mange, der ikke tænker på en backup. Det er som om, at de tror deres pc eller mobil ikke kan gå i stykker eller blive stjålet, siger it-chef for Innovation Lab, Henrik Møller, og fortsætter:

- Hvis pc’en eller mobilen forsvinder eller går i stykker, så mister man jo alt. Alle data, mails, billeder, dokumenter. Det forsvinder.

Overrasket
Og Henrik Møller er til tider overrakset over, hvor lidt folk går op i sikkerheden.

- Der findes mange, der sms’er deres PIN-kode til dankortet uden at overveje, hvad der sker, hvis tasken med mobilen og pungen stjæles.

Og den rivende udvikling, der er bl.a. på mobilmarkedet, betyder, at det ikke er en tendens, der er aftagende. Telefoner med op til 16 GB hukommelse, kameraer på 5 megapixel og TDCs nye musiksatsning Play er landt de tiltag, der giver os mulighed for at gemme mere af vores liv på telefonen.

Telias nye undersøgelse, Telia Trendrapport 2008, viser, at otte ud af ti danskere har personlige ting på deres mobiltelefon, som de helst ikke vil miste. Kun lidt færre har billeder/filmklip, der ikke ligger andre steder end på hjemmepc’en. Og hvis ikke du har en backup, så forsvinder det hele, hvis du taber mobilen i toilettet, eller harddisken på pc’en brænder sammen.

- Når nu man mister mobilen eller computeren, så mister man jo også en del af sig selv. Derfor skal vi til at være opmærksomme på at lave backup, siger kundechef hos Telia, Jesper Korsskov.

Men danskerne er ikke gode til regelmæssigt at sikre sine ting. Således viser undersøgelsen, at over seks ud af ti ikke tager backup af indholdet på mobiltelefonen. De er altså i farezonen for at miste en stor del af deres digitale identitet.