Politiet oplever en strøm af kvinder med udenlandsk baggrund, der har oplevet vold og drabsforsøg, skriver B.T. søndag.

DEBAT: MENER DU VI GØR NOK FOR AT HJÆLPE DISSE KVINDER?

Mindst hver tredje dag henvender en ung etnisk kvinde sig til politiet, fordi hun er bange for sin familie.

»Pigerne kan vælge mellem pest eller kolera. Enten skal de isolere sig fra familien og leve under nogle kummerlige vilkår med begrænset bevægelsesfrihed.

Eller de skal leve i et følelsesmæssigt fængsel med et menneske, de ikke har valgt,« siger Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC.

I alt 210 kvinder er i løbet af det sidste halvandet år gået til politiet, fordi de har været udsat for drabsforsøg, vold eller er trusler om vold fra deres allernærmeste familie.

Der har aldrig været ført statistik på området før nu. Men det massivt høje antal henvendelse både overrasker og bekymrer Klim Kliver.

Og det er det kun toppen af isbjerget.

»For det er det langt fra alle piger der tør stå op imod deres egen familie,« siger Anita Johnson, der er leder af Rehabiliteringscenter for Etniske Kvinder, til B.T.

Politiet forsøger nu at hjælpe kvinderne, før det går galt, fortæller Kim Kliver.

»Vi venter ikke på, at der sker en overtrædelse af straffeloven. I de her sager arbejder vi også præventivt,« siger Kim Kliver.

Det betyder at en pige, der har et tvangsægteskab hængende over hovedet, kan få politiet med, når hun skal hjem og fortælle sine forældre, at hun f.eks. har fået en kæreste.

»At vi er der, viser familien, at vi mener det alvorligt. De skal vide, at myndighederne følger dem,« siger Kim Kliver.