For anden kamp i streg blev Danmark ramt en VAR-kendelse, så modstanderne igen fik et straffespark, og endnu en gang var det Yussuf Poulsen, som kendelsen gik imod.

Mod Peru fældede han sin modstander Christian Cueva, så dommeren i minutterne efter pludselig dømte straffespark, selv om han ikke så det i første omgang, og mod Australien skete det igen. Denne gang løb dommeren ud og så Yussuf Poulsen have hånd på bolden efter et hjørnespark. Et hjørnespark, der kom i stand, selv om der forinden blev lavet et klart frispark mod Yussuf Poulsen midt på banen.

Det gav efter kampen stor frustration hos de danske spillere over hele VAR-systemet, fordi dommeren Antonio Mateu overså det klokkeklare frispark, men ifølge reglerne måtte han ikke måtte gense den situation, da det foregik midt på banen.

Yussuf Poulsen og Christian Eriksen var ikke enige med dommeren i straffesparkskendelsen.
Yussuf Poulsen og Christian Eriksen var ikke enige med dommeren i straffesparkskendelsen. Foto: EMMANUEL DUNAND
Vis mere

»Jeg føler ikke, at der er straffespark, men det er klart, at hvis du ser den igennem på slowmotion, mens det hele koger, så kan du se, at der er bold til hånd, og så kan man godt dømme den. Sådan er det. Det er meningen, at VAR skal gøre det hele mere retfærdigt, men der var jo et helt klart frispark midt på banen på mig, og det blev ikke dømt, og derefter får de hjørnesparket, der fører til straffespark, og så er det jo ikke retfærdigt,« siger Yussuf Poulsen, som efter kampen var så træt af VAR, at han ikke orkede at snakke mere om det.

»Jeg gider egentlig ikke snakke mere om VAR, for det bliver diskuteret frem og tilbage, og det bliver trættende,« tilføjede han og lukkede den diskussion.

Danmarks enlige målscorer Christian Eriksen ville dog gerne sige det, som han følte:

»Det er et møgsystem. Efter i dag er vi blevet ramt to kampe i træk. Vi talte i omklædningsrummet om, at vi mente, der var frispark på Yuussuf inden straffesparket. Det er bittert, at vi to kampe i træk har fået de her kendelser imod os,« sagde han og tilføjede:

Kasper Schmeichel mener, at der sker mange af den slags forseelser, der førte til straffespark.
Kasper Schmeichel mener, at der sker mange af den slags forseelser, der førte til straffespark. Foto: EMMANUEL DUNAND
Vis mere

»I dag er min holdning til VAR meget irriteret, efter at vi har spillet de to kampe. Det er selvfølgelig lidt et dommerskøn, at man som dommer kan lade være med at dømme den, men så kan der sidde en anden dommer bagved, som kan bedømme den for dig. Jeg har ikke set situationen og kun snakket med Yussuf, og selvfølgelig har han hånd på, men det er en lidt unaturlig måde at dømme det på.«

Målmand Kasper Schmeichel mente slet ikke, at der burde være dømt straffespark i situationen.

»Jeg ser dommeren krydse sine hænder og sige, at der er et eller andet, og jeg ved ikke, hvad han ellers skal gøre i den situation. Den bliver headet ind på ham fra en halv meter. Når man hopper op, har man jo armen i den position, og så skal man satme give mange straffespark,« lyder det fra målmanden, som var utilfreds med flere af kendelserne fra dommer Mateu og følte, at han var presset til at give straffesparket, når nu VAR-dommerne havde kaldt ham ud til sidelinjen for at gense situationen.

»Jeg tror, at dommeren bliver sat under et enormt pres for at give dem den, for selvfølgelig rammer den armen, og jeg tror, at det er nemmere at give den end ikke at gøre det,« siger Kasper Schmeichel, der blev passeret for første gang i seks kampe efter den afgørelse.