Det ustadige og kolde vejr, vi har set de seneste dage, kommer til at fortsætte med sne flere steder i landet - og onsdag morgen skal bilisterne passe særligt på.

Vejene kan nemlig blive usædvanligt glatte i hele landet, fordi vejret bliver meget klart i nat, og der samtidig kommer byger indimellem.

Det oplyser DMI til BT.

»Man skal køre forsigtigt, for det er klart i nat, så der kommer frysende, våde vejbaner. Og morgentrafikken kan være farlig, for du kan ikke se, hvor glatte vejbanerne er,« siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI, og tilføjer:

»Det kunne godt tænkes, at det bliver spejlglat i nat og i morgentimerne.«

I løbet af onsdagen fortsætter bygevejret, som flere steder kan indeholde sne.

»I morgen er det stadigvæk bygevejr med lidt eller nogen sol og byger flere steder. De kan indeholde slud og tøsne. Det bliver dog primært i Jylland, at de fleste byger vil ramme onsdag,« siger Mette Wagner.

Temperaturerne kommer onsdag til at ligge mellem 1 og 4 grader, mens det natten til torsdag godt kan komme et par grader under frysepunktet.

Netop torsdag har de seneste dage været i meteorologernes søgelys, fordi man forventede, at stormvejr kunne ramme Danmark.

»Vi følger torsdag med spænding. Lige nu er lavtrykket ude over Atlanten og vil passere over Skotland onsdag. Så det ser ud til, at den vil ramme Danmark omkring torsdag middag, og så vil der formentlig komme en god gang stormvej torsdag aften og nat,« lød det fra vagthavende Martin Lindberg mandag.

Tirsdag aften er billedet dog noget anerledes, og det ser ud til, at vejret torsdag langtfra bliver så slemt som først antaget.

»Lige nu ser det ud som om, det er vinterlige byger, vi skal have torsdag. Det bliver mest skyet torsdag og over de sydlige egne kommer der slud og tøsne. Der ligger et lavtryk over Nordtyskland, og det giver vedvarende slud og sne,« siger Mette Wagner.

Hun forklarer, at lavtrykket, der skulle have dannet det voldsomme vejr torsdag, har skiftet position mange gange den seneste uge, og det er altså forklaringen på, at vejret bliver bedre end først antaget.