Vort kære broderfolk fra Færøerne sender kassevis af juledelikatessen klipfisk til deres herboende slægtning, og det får postarbejdet til at gå i stå.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er flere gange sket, at danske postcentraler simpelthen må evakuere bygningen, fordi der er gået hul på en pakke med færøsk klipfisk. En ulidelig stank spreder sig nemlig hurtigere end medarbejderne kan nå at lukke næseborene.

Pakker med dårligt indpakket klipfisk stopper hvert år sorteringen af julepost.

- Det værste, vi oplever i julen, er de her færøske fisk, der har en så utrolig stank, at det lægger sorteringsanlægget ned, indtil man får lokaliseret og inddæmmet fiskene, så man kan fortsætte arbejdet, fortæller kommunikationschef i Post Danmark Lars Kaspersen til Newspaq.

Fænomenet er kendt både hos postcentralen i Brøndby ved København og i Taulov ved Fredericia.

- Hvis fiskene ligger løst i kassen, så stinker det af en anden verden som en fiskefabrik i Esbjerg. Og når de kun kommer omkring jul, så er det virkelig noget, der får vores næsebor til at vibrere, fortæller postmester Kate Kruse Holt fra centralen i Taulov til Newspaq.

Posten fra Færøerne ankommer med skib til Aalborg og køres derfra med lastbil til omdelingscentralen, hvor 250 medarbejdere distribuerer pakker og breve til resten af landet.

Det er dog ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Når der går hul på en pakke med klipfisk afføder det ofte en masse sjove kommentarer:

- Er du ikke blevet vasket i dag?

- Hvad er det for en deo, du bruger i dag?

- Men de sender godt nok meget fisk fra Færøerne, siger Kate Kruse Holt, der gerne vil sende sin helt egen julehilsen til vort færøske broderfolk: 

- Pak det ind i plastic før, det ryger ned i papkassen. Det kan tage noget af det værste. Så ville vi være glade.