Skuespilleren og revystjernen Lisbet Dahl er årets modtager af Wilhelm Hansen Fondens hæderspris, der foruden prestigen består af hele 500.000 kroner.

Fonden hædrer Lisbet Dahl for hendes mere end 40-årige virke i et væld af genrer inden for film og teater, men ifølge fondsformand Ebbe Mørk har hun først og fremmest sat sit aftryk på dansk revy.

»Revyens korte, direkte form har du mestret, siden Rottefælden i Svendborg første gang klappede om dig i 1972. Cirkusrevyerne siden 1976 har ikke rigtig været sig selv, hvis du ikke var med. Din syrlige sødme og dit skarpe lune gør, at du kan indfange og fastholde en figur og bygge den op til en vittig eller satirisk pointe,« sagde han ved prisoverrækkelsen tirsdag.

»Som chef for Cirkusrevyen har du givet den folkekære institution det højst tænkelige niveau i genren, tekster med skarphed og idé, politisk snert, som i år, hvor du spillede Lars Løkke Rasmussen bedre, end han selv kunne have gjort det,« sagde Ebbe Mørk.

Wilhelm Hansen Fonden er en af landets største kulturfonde og har i år belønnet 60 personer og projekter med omkring fem millioner kroner.

BNB