Superstjernen Madonna vil forsøge at stoppe en planlagt auktion af et brev fra hendes ekskæreste Tupac Shakur.

New York. En række personlige ejendele, der har tilhørt sangerinden Madonna, er planlagt til at blive solgt på en auktion i New York onsdag.

Men tirsdag satte superstjernen hælene i og forsøgte via rettens vej at få gennemført en midlertidig ordre om at tilbageholde tingene fra auktionen.

Det skriver Reuters.

Mellem de 20 ejendele, der blandt andet tæller et par underbukser, et gammelt checkhæfte, billeder og en hårbørste, er også et brev, som sangerindens ekskæreste Tupac Shakur sendte til hende fra sin fængselscelle i 1995.

I brevet skriver den nu afdøde rapper, at han blev nødt til at ende deres forhold, fordi det ville skade hans musikkarriere, hvis han dannede par med en hvid kvinde.

Blandt ejendelene på auktionen er også et brev, som Madonna skrev i begyndelsen af 1990'erne, hvor hun skriver mindre pænt om kollegaen Whitney Houston og skuespillerinden Sharon Stone.

Madonna skriver i retsdokumenterne, at hun først fandt ud af, at de mange ejendele ikke længere var i hendes varetægt, da hun læste om det i pressen.

Tingene er sat til salg af Darlene Lutz, som Madonna beskriver som en tidligere ven og rådgiver, der "har misbrugt min tillid i en uhyrlig indsats for at få fat på mine ejendele uden min viden eller samtykke".

En repræsentant for auktionshuset afviser dog at imødekomme Madonnas ønske.

- Vi mener, at hendes hensigt udelukkende er at besudle auktionshuset og Fru Lutz' gode omdømme, lyder det.

/ritzau/FOKUS