Selv om der har været kritik af teaterforestillingen om Anders Behring Breivik, som i sommeren 2011 tog 69 liv på den norske ø Utøya, strømmer publikum nu til teatret for at se stykket om massemorderen.

Da det blev offentliggjort, at manden bag massakren på Utøya sidste sommer blev til et teaterstykke, var der mere forargelse og kritik end interesse for projektet. Men når stykket onsdag har premiere i Aarhus på Teater Katapult, bliver det med en fuld sal. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

Stykket »Manifest 2083« af Christian Lollike har indtil videre solgt 75 procent af billetterne til ni forestillinger.

Kritikken af stykket gik tilbage i januar, da Lollike offentliggjorde sit projekt for første gang, på, at emnet var for alvorligt til at behandle på teater, og at ofrene ikke havde haft tid nok til at komme sig over mareridtsoplevelsen. Og både instruktøren og stykkets eneste skuespiller, Olaf Højsgaard fik både hademails og hadeindlæg.

Alligevel har der været udsolgt til forestillingerne på Café Teatret i København, og instruktøren mener, at både danskere og nordmænd ser forestillingen som mere end teater.

- Jeg tror faktisk, de kommer af oprigtig interesse for at få muligheder og redskaber til at forstå, hvordan og hvorfor en mand som Breivik handler, som han gør, siger han til kristeligt-dagblad.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.