Efter turistklager har politiet i Rom anholdt en stribe falske gladiatorer, som ikke havde papirerne i orden.

Italienske politifolk har efter en halvbizar undercover-aktion slået til mod en gruppe "falske" gladiatorer og legionærer, som har tjent penge fra turister ved at klæde sig ud i tøj fra Romertiden og rende rundt ved blandt andet Colloseum.

Det kræver nemlig de rette tilladelser at posere som historiske skikkelser på gader og stræder i Rom, og det mangler mange af de udklædte muskelbundter iført fjerdusk, skinnende brystplader og farlige kopisværd.

Derudover har politiet ikke længere kunnet side klagerne fra turistorganisationer overhørig, som gentagne gange har brokket sig over den påtrængende fremfærd fra de udklædte mandspersoner fra Antikken.

Derfor var to politifolk onsdag gået undercover og havde klædt sig ud som gladiatorer, mens andre ordenshåndhævere var trukket i gadefejer-uniformer for at narre fjenden.

På Piazza Venezia, en af storbyens centrale pladser, kom det til klammeri mellem betjentene og de antikt udseende skuespillere, som ikke ville følge med frivilligt.

Derfor blev forskrækkede tilskuere pludseligt vidne til et mindre slagsmål, hvor de ellers så imponerende udseende romer-krigsmænd trak det korteste strå.

Politiet nåede i alt at anholde ni falske gladiatorer sammen med 20 turguider, som heller ikke havde papirerne i orden, skriver The Telegraph.

Gladiatorerne kommer fra en stribe familier, som nidkært bevogter deres egne områder og kvarterer i Rom og skræmmer rivaler væk med trusler og tæsk, lyder det.

Den 28-årige Alessio Di Porto har klædt sig ud som romersk soldat i fire år uden korrekt tilladelse og fortæller, at politifolkene hidtil har vendt det "blinde øje til".

Han har tjent en månedsløn på 1200 euro ved blandt andet at stå model på turistbilleder.

/ritzau/