'Dickpics', klamme beskeder, porno eller ligefrem onani.

Det er nogle af de ting, som flere og flere kvindelige studerende oplever og klager over på Christian Albrecht Universitet.

Det ligger lige syd for grænsen i Kiel og er ramt af problemer.

Flere og flere kvindelige studerende klager nemlig over seksuelle krænkelser på universitetet, skriver universitetets egen studenteravis, Der Albrecht, ifølge JydskeVestkysten.

»Næsten alle kvindelige medstuderende kunne fortælle lignende historier, da jeg fortalte om oplevelsen,« fortæller en anonym kvinde, der havde modtaget dickpics – eller penisbilleder.

Det er især på informatik – instituttet for it – at problemet er stort.

Her er andelen af kvinder meget lav i forhold til andre steder, hvor kun 17 procent af de studerende er kvinder.

»Som kvinde føler man ofte ikke, at man passer ind her,« fortæller en studerende i studenteravisen.

Som konsekvens af krænkelserne er flere studerende blevet bortvist, men også undervisere har ifølge tyske medier opført sig sexistisk.

De har for eksempel opfordret studerende i klasser med en overvægt af mænd til at klappe, når en kvinde besvarede et spørgsmål korrekt.

Universitetets ledelse erkender, at der er et problem i forhold til sexisme.

»Vi kender episoderne på instituttet for it. Sagerne er blevet behandlet. Det pågældende institut har haft samtaler med de undervisere, der var under anklage for sexisme, og de pågældende har fået påtaler. Der er gennemført forskellige tiltag,« har Iris Werner, der er ligestillingsansvarlig på universitetet, sagt i et interview med det nordtyske lokalmedie SHZ.

Og også myndighederne i Kiel er opmærksomme på sagen.

»Meldinger om magtmisbrug og sexistiske tilfælde på vores universiteter er foruroligende. Universitetsundervisere har et særligt ansvar,« har Schleswig-Holsteins undervisningsminister, Karin Prien, sagt.