Hvis du skal besøge den norske kommune Hurum i fremtiden, så skal du holde ekstra godt øje med brandbilerne.

For når du kan høre og se blå blink i forbindelse med en brand i området, så er det ikke en karakteristisk rød brandbil, du vil komme til at se.

Det lokale brandvæsen i den sydnorske kommune, Hurum brannvesen, kommer nemlig til at køre ud i en lyserød brandbil. Det skriver Nettavisen.

Ifølge Hurum brannvæsen er det Norges første af slagsen, og der ligger en ganske sympatisk årsag bag. Det afslører de på deres egen Facebook-profil.

Vis mere

'Tjek vores ny tankbil! Det er rigtigt, at den hverken er gul eller rød! Hurum brannvesen ønsker at sætte fokus på kræftfaren, brandmænd bliver udsat for, og vi gør det på en unik og betydningsfuld måde. Resultatet: Norges første lyserøde brandbil i beredskab,' skriver Hurum brannvesen.

Opslaget har fået med en 1.600 interaktioner, og der er lutter positiv respons at spore i kommentarfeltet, hvor der bliver ønsket tillykke og sagt tak for at sætte fokus på kræft.

 

Den lyserøde farve sættes især i forbindelse med opmærksomheden omkring kræft, hvor oktober er måneden, hvor der i hele verden sættes fokus på brystkræft. Her ses det blandt andet i amerikansk fodbold, hvor en del NFL-spillere bærer lyserøde handsker og sko.