Rapperen Ja Rule var medarrangør og kendte modeller/Instagram-fænomener som Bella Hadid, Kendall Jenner og Emily Rajtakowski reklamerede for skandalefestivalen Fyre Festival, der blev afholdt på Bahamas sidste år. Maden skulle være på Michelinstjerne-niveau, og der blev lovet overnatning i luksustelte. Billetterne kostede mellem 7.200 danske kroner og helt op til 600.000 danske kroner.

Virkeligheden var dog en helt anden. Og gæster forsøgte at komme væk fra øen, hvor maden var kummerlig og luksusteltene viste sig at være genbrugte nødhjælpstelte.

Man lokkede blandt andet med rockbandet Blink 182, men de aflyste kort før festivalens start.

»Vi føler ikke, at det vil være muligt at give jer den kvalitet i vores forestilling, som vi altid giver vores fans,« lød det blandt andet i en meddelelse på bandets Instagram-profil.

Nu har bagmanden Billy McFarland erklæret sig skyldig i den føderale ret på Manhattan for at lyve over for investorer og dokumentfalsk. Her har anklagerne nedlagt påstand om, at han får mellem otte og ti års fængsel for sin udåd. Det skriver Hollywood Reporter.

McFarland undskyldte i retten over for sine investorer, familie og venner, der har været berørt af skandalen.

»Jeg undervurderede fuldstændig ressourcerne, det krævede for at afholde en begivenhed af denne størrelse. I et forsøg på at skaffe, det jeg troede var, de fornødne penge, løj jeg over for investorer omkring forskellige aspekter af Fyre Media og min personlige økonomi. De løgne inkluderer falske dokumenter og informationer,« sagde han i retten.

Her er et billede af, hvad nogle af festivaldeltagerne fik udleveret af mad:

Og et billede af luksusteltene:

Plakaten med kunstnerne, der skulle optræde på festivalen: