Den amerikanske sangerinde Ciara har fået hug, efter at hun mandag åbnede finalekampen for amerikansk fodbold. Ikke på grund af sin sang, men på grund af sin kjole.
Den amerikanske sangerinde Ciara har fået hug, efter at hun mandag åbnede finalekampen for amerikansk fodbold. Ikke på grund af sin sang, men på grund af sin kjole. Foto: Christian Petersen

Den amerikanske R&B-sangerinde Ciara har skabt røre på nettet, efter at hun mandag åbnede finalekampen for amerikansk collegefodbold.

Iklædt en hvid, gulvlang kjole sang hun kampen mellem Alabama og Clemson i gang med sin fortolkning af den amerikanske nationalmelodi.

Men efterfølgende er den amerikanske sangerinde blevet mødt med hård kritik. Ikke på grund af sin performance, men fordi hendes kjole, der havde et langt tværsnit ved kavalergangen, angiveligt var for vovet. Det skriver The Washington Post.

SPO-BOX-MIGUEL-COTTO-V-CANELO-ALVAREZ

Turneringen ’College Football national championship’ er en årlig tilbagevendende begivenhed i USA, hvor landets universiteter dyster mod hinanden i amerikansk fodbold.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses Ciaras hvide, gulvlange kjole, som hun efterfølgende har fået hug for at have på til en national fodboldturnering, fordi kritikere mente, den var for vovet.

Kritikken af sangerindens kjole bundede derfor i, at turneringen er en begivenhed, som hvert år samler store dele af befolkningen, også børn.

»Kære Ciara. Du ser fantastisk ud. Men det her er en national turnering, og børn ser med. Dæk dig til,« skrev den tidligere amerikanske sportsjournalist, Bonnie Bernstein, efterfølgende på Twitter.

Hendes pointe blev bakket op af sportskommentatoren på tv-stationen Fox Sports, Jason Whitlock, der ikke mente, at kjolevalget passede sig til en performance af den amerikanske nationalmelodi.

»Jeg er 100 procent seriøs. Jeg er ikke en snerpe. Jeg elsker nøgenhed, men ikke til en national turneringskamp. Upassende,« skrev han efterfølgende på Twitter.

Omvendt var der dog også nogle, der fremhævede det ironiske i at beklage sig over sangerindens kjole, når turneringen reelt tager udgangspunkt i, at amerikanske universitetsstuderende angriber hinanden i potentielt hjerneskadende sammenstød.

»Hvis jeres børn er for små til at håndtere at se Ciara i en kjole, bør de slet ikke se en kamp, der baserer sig på fysisk vold,« skriver Jesse Kennemer og hentyder til principperne i amerikansk fodbold, hvor det for eksempel er tilladt at takle hinanden tæt ind på kroppen.

Andre påpegede i øvrigt, at den amerikanske sangerinde faktisk havde mere tøj på end de cheerleadere (heppekorspiger, red.), der normalt står på sidelinjen til lignende kampe.

Ciarajlokyliejenner

Ciara har også fået opbakning fra sin kæreste, Seattle Seahawks-spilleren Russell Wilson, der efterfølgende forsvarede hende ved at lægge følgende besked op på Twitter:

»Jeg ser dig, skat. Det lød fantastisk, og du så fuldstændig fejlfri ud på alle måder!,« lød beskeden.

Selv har sangerinden ikke ønsket at kommentere kritikken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.