Belgiens underhus har stemt ja til et forbud mod heldækkende dragter. Hvis Senatet også stemmer ja, er Belgien det første europæiske land med burkaforbud.

Med 134 stemmer for har det belgiske underhus stemt for at forbyde den islamiske burka på offentlige steder.

Ingen stemte imod og kun to afstod fra at stemme.

Dermed er Belgien godt på vej til at blive det første europæiske land, der forbyder burka, niqab og andre heldækkende dragter.

Forbuddet kan imidlertid ikke træde i kraft, før det også har været til afstemning i parlamentets andet kammer, Senatet, skriver nyhedsbureauet Belga. Her ventes det ligeledes at blive vedtaget.

Afstemningen i underhuset skulle have fundet sted i sidste uge, men blev udskudt efter regeringen trådte tilbage. Det er endnu uvist, hvornår Senatet kan stemme om spørgsmålet.

Belgien har på nuværende tidspunkt kun en forretningsregering. Iagttagere venter, at landet holder valg i juni, men der er endnu ikke fastsat en dato.

- Det handler ikke om diskrimination, siger Daniel Bacquelaine, leder af det liberale MR-parti.

Han tilføjer, at det er et spørgsmål om at sikre, at man kan identificere personen bag tøjet.

Forud for afstemningen i underhuset advarede Isabelle Praile, der er næstformand for en af Belgiens muslimske organisationer, om at forbuddet vil danne en farlig præcedens.

- I dag er det fuld tilsløring, i morgen er det sløret, dagen efter vil det blive sikhernes turban, og så vil det måske blive miniskørtet, siger hun.

Menneskeretsorganisationer har ligeledes kritiseret loven.

- Det er en krænkelse af dem, der selv vælger at være tildækkede, og det gør intet for at hjælpe dem, der er tvunget til det, siger Judith Sunderland fra Human Rights Watch.

Ifølge lovteksten kan personer, der overtræder burkaforbuddet, idømmes en bødestraf på 25 euro (186 kroner) eller op til syv dages fængsel.

Forbuddet vil gælde på offentlige steder som gader, parker, sportsanlæg og kommunale og statslige bygninger.

/ritzau/dpa