Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den danske tennisspiller Holger Rune avancerer til en plads som nummer 28 på herrernes verdensrangliste i tennis, som mandag er blevet opdateret.

Som kun 19-årig spillede danskeren sig til det bedste danske resultat på herresiden i French Open nogensinde, da han nåede helt til kvartfinalen.

Den blev dog også endestationen, da norske Casper Ruud besejrede Rune.

Holger Rune er den første danske herrespiller nogensinde at finde i top-30.

Holger Rune har taget det største spring af alle i top 50.
Holger Rune har taget det største spring af alle i top 50. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Det er et spring på 12 pladser fra den 40.-plads, han indtog for en uge siden, og som allerede havde gjort ham til dem bedste placerede danske herre til dato. Kenneth Carlsen var som sit højeste nummer 41 i karrieren.

Springet på 12 pladser er samtidig det største af alle spillerne i top-50 på ranglisten. Faktisk skal man helt ned til nummer 83 på listen for at finde svenske Mikael Ymer, som også har taget et hop på 12 pladser.

Den 19-årige dansker er i gang med lidt af en kometkarriere på ATP Tour.

Så sent som i starten af december 2020 lå han fortsat uden for top-500 på verdensranglisten, og det var først i januar i år, at han overhovedet kom ind i top-100.

Det er især hans sejr i ATP-turneringen i München – hans første titel på højeste niveau – tilbage i starten af maj samt den seneste præstation ved French Open, som har katapulteret ham op på ranglisten.

Runes overmand i French Open-kvartfinalen, norske Casper Ruud, nåede frem til finalen, som han tabte søndag i tre sæt til Rafael Nadal.

Ruuds præstation har sendt ham fra ottende- til sjettepladsen på ranglisten, hvor Nadal hopper fra femte- til fjerdepladsen efter sin 14. triumf i turneringen.

Novak Djokovic rangerer stadig som nummer et efterfulgt af russeren Daniil Medvedev.

Clara Tauson, som på det seneste har døjet med skader, er faldet otte pladser ned på kvindernes rangliste. Her er hun nu nummer 52.

French Open-vinderen Iga Swiatek er fortsat suveræn verdensetter.

/ritzau/