Webcams er det rene guf for hackere. James Comey fra FBI opfordrer derfor alle med et webcam til at dække det til med det samme.

Afpresning og overtagelse af flere af dine systemer på computeren. Det er blot nogle af de ting, hackere kan gøre, hvis de får adgang til en computers webcam.

Derfor opfordrer FBI nu til, at webcams bliver dækket til, skriver Independent. Hvis et webcam står åbent, kan hackere nemlig nemt få adgang til dem og holde øje med alt, hvad brugerne foretager sig.

Allerede tidligere i år fortalte flere sikkerhedseksperter, at der var en stor risiko forbundet med webcams, og der kom billeder frem af Facebooks stifter Mark Zuckerberg, der dækkede kameraet til på sin egen Macbook.

Webcams er nemlig et af de bedste værktøjer for hackere, der vil have adgang til din computer. Kommer de først ind, kan de dels optage og gemme alt, og på den måde kan de få en masse informationer om personen på den anden side af skærmen.Der har tidligere været læk, hvor det er kommet frem, at regeringen i blandt andet USA har aflyttet gennem webcams for på den måde at få informationer om borgerne. Derfor opfordrer FBI's James Comey nu til, at alle hurtigst muligt får dækket kameraet til:

»Hvis man går ind på kontoret hos en hvilken som helst person i regeringen, kan man se, at vi alle har det lille kamera øverst på skærmen. De har et lille låg, der kan lukkes ned. Det gør man, så folk, der ikke har ret til det, ikke kigger på dig. Det, synes jeg, er en god ting,« fortæller han.

Sikkerhedsfirmaet Hide My Ass! har tidligere meldt ud, at de har lavet nogle gadgets, der kan bruges til at dække webcams til, så hackere ikke kan se noget, hvis de bryder ind.

Deres gadgets er lavet af plastik, og de har en linse, således at der også kan vises et billede af personen, der hacker sig ind på computeren.