Dennis Sørensen er bare én ud af de tusinder af danskere, der har modtaget et brev fra advokatfirmaet Opus, som påstår, at de har downloadet ulovlige film (modelfoto).
Dennis Sørensen er bare én ud af de tusinder af danskere, der har modtaget et brev fra advokatfirmaet Opus, som påstår, at de har downloadet ulovlige film (modelfoto).

I de seneste måneder har et stigende antal danskere modtaget breve fra advokatfirmaet Opus med et erstatningskrav for download af ulovlige og rettighedsbeskyttende film, men beviserne har været begrænset, og det får modtagerne til at stille spørgsmålstegn ved metoden.

Dennis Sørensen fra Nørresundby er bare én af de tusinder af danskere, der har modtaget et brev fra advokatfirmaet Opus, hvori han får fortalt, at de har registreret download af en bestemt film på hans IP-adresse.

»Og de skriver så, at det bedste, jeg kan gøre, er, at indgå et frivilligt forlig og betale 2.200 kroner,« Dennis Sørensen til BT.

Med brevet i hånden valgte Dennis at søge råd på internettet, for han har ifølge ham selv intet kendskab til download af nogen ulovlig film.

»Efter lidt søgen på nettet finder jeg ud af, at det kan være hvem som helst, der har downloadet den her film, da jeg ingen kode har på mit netværk.«

Du skal have kode på netværket

Han sætter sig ned og skriver et brev til advokatfirmaet Opus, hvori han bedyrer sin uskyld og informerer dem om, at den manglende kode på hans netværk kan være årsag til den potentielle misforståelse.

Men ifølge Dennis Sørensen er Opus af en anden overbevisning og mener, at man bør have kode på sit netværk, og denne er installeret som standard, når man køber en router til sit netværk.

Action  movie on tablet

»Jeg skrev til dem, at jeg havde undersøgt sagen, og at der ikke var nogen lov, der sagde, at man skal have kode på sit netværk.«

Det medgiver Opus, men understreger alligevel over for Dennis Sørensen, at han kan stilles til ansvar for, hvad der er sket på hans forbindelse.

Film 1

Dennis Sørensen fortsætter med at bedyre sin uskyld til Opus, der nu har meddelt ham, at de vil gå videre med det til deres klient og herefter vurdere, om der skal være et retsefterspil.

Skræmmende breve

Brevene fra Opus er blevet kritiseret for at være en skræmmekampagne, der har til hensigt at få folk til at betale, fordi de er bange for konsekvenserne. Den betragtning deler Dennis Sørensen.

»Lige da jeg åbner brevet, så bliver jeg da skræmt. Når man modtager et brev fra en advokat, så er det sjældent godt,« fortæller han.

Senere har han kunnet konstatere, at der tilsyneladende skal mere end blot en påstand om, at hans IP-adresse er blevet brugt til download af ulovlig film, for at han kan dømmes for ulovlig download af film.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.