Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hent et kuld afrikanske spillere til Danmark. Tilbyd dem en agent, din klub har et tæt forhold til. Få de afrikanske spillere til at skrive under på kontrakter med minimumslønninger. Send agenterne hjem og lad spillerne sejle deres egen sø.

Denne simple, men muligvis ulovlige fremgangsmåde er en af årsagerne til, at FC Midtjylland i dag troner i toppen af Superligaen med to håndflader og ni fingre på DM-trofæet.

BT kan nu afsløre, hvordan FC Midtjylland udstyrer unge, afrikanske spillere med spilleragenter, der udadtil tjener spillerens interesser, men som ifølge nogle af spillerne har deres loyalitet i klubben.

På denne måde undgår FC Midtjylland den værste modstand i forhandlingerne med deres afrikanske spillere og sparer penge, der kan spenderes på klubbens øvrige stjerner.

BT har været i kontakt med flere spillere, der har været fanget i midten af det, de føler er et rænkespil mellem FC Midtjylland og en lille gruppe danske agenter. To af disse spillere står frem i onsdagens BT og fortæller deres historie.

Samtidig med, at FC Midtjylland - med sportsdirektør Claus Steinlein i spidsen - tilsyneladende fører de unge talenter bag lyset, underbetales klubbens etablerede afrikanske stjerner.

Sylvester Igboun, Rilwan Hassan og Izunna Uzochukwu er i dag tre af FCMs store profiler. Sådan var det også, da de tre i efteråret 2013 forlængede deres kontrakter med klubben. Alligevel formåede deres agenter, der bedst kan betegnes som ’venner af huset’ i FC Midtjylland, blot at skaffe dem kontrakter med en grundløn på mellem en tredjedel og halvdelen af deres markedsværdi og milevidt fra deres europæiske holdkammerater.

LÆS MERE I BT ELLER KØB ADGANG TIL ALLE ARTIKLER PÅ BT.DK ONSDAG:

- Sådan vælger FC Midtjylland agenter til deres afrikanske spillere

- FCMs afrikanske stjerner tjener halvt så meget som deres holdkammerater

- Spillerforeningen: angribeligt og potentielt ulovligt

- Agent afviser beskyldninger

- Sådan forklarer FCM deres procedure

Andre læser også