Månedens spiller og månedens hold i Superligaen deler ofte vandene blandt fans, og oktober måned er da heller ingen undtagelse.

Brøndbys IF's angriber Kamil Wilczek blev kåret til månedens spiller i oktober på trods af, at Superligaens topscorer fik rødt kort for at nikke en skalle i kampen mod Randers FC.

»Månedens spiller er en afstemning fra rettighedshavernes eksperter og fans. Det er en subjektiv afstemning, modsat månedens hold, der er statistisk båret. Der er nogle forskellige parametre så som holdets præstation, spillerens præstation, mål, assists og clean-sheet for eksempel;« fortæller Jesper Duelund Jensen, der er marketing manager for Superligaen i Divisionsforeningen, til B.T. Sport.

Hvad tænker I om signalværdien i, at en spiller, der får to spilledages karantæne for at nikke en modstander en skalle, bliver kåret som månedens spiller?

Brøndbys Kamil Wilczek får rødt kort under superligakampen mellem Brøndby-Randers FC på Brøndby Stadion, søndag den 27 oktober 2019.
Brøndbys Kamil Wilczek får rødt kort under superligakampen mellem Brøndby-Randers FC på Brøndby Stadion, søndag den 27 oktober 2019. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

«Månedens spiller kåres af eksperter og fans, og det er op til dem at vurdere, om et rødt kort er en faktor, de ønsker at tage højde for. Ved kåring af månedens hold trækker et rødt kort ned i den samlede score hos os.«

Men synes I, at det er et problem med hensyn til det røde kort og kåringen?

«Vi ønsker ikke at gå ind og udelukke en spiller, der har fået et rødt kort, så fans og eksperter ikke kan stemme på spilleren. Det er jo en åben afstemning. Så skulle man i stedet være konsekvent og indføre en regel om, at hvis man har fået et rødt kort i én af de pågældende spillerunder, så kan man ikke vinde.«

Udover Wilczeks kåring undrer flere brugere på Twitter sig samtidig over, hvorfor AaB's Patrick Olsen, der var nomineret til månedens spiller, ikke har fået en plads på månedens hold:

  • 'Hvordan kan man blive månedens spiller, når man får rødt kort for en svinestreg?'
  • 'Patrick Olsen nomineret til månedens spiller men er ikke på månedens hold. Giver perfekt mening.'
  • 'Det giver ingen mening at Patrick Olsen ikke er med. Nomineret til månedens spiller, men ikke god nok til månedens hold?'
  • 'Nomineret til månedens spiller, men ikke på månedens hold? Makes sense.'

Og den undren kan Divisionsforeningen dog godt sætte sig ind i.

»Jeg kan selvfølgelig godt forstå, hvis der nogle fans, der synes, det er mærkeligt, hvis en spiller kan blive nomineret til månedens spiller uden at komme på månedens hold, men som sagt er det to forskellige kåringer. En subjektiv og en statistisk båret kåring,« forklarer Jesper Duelund Jensen.

Hvis den ene kåring er subjektivt vurdet, og det anden kåring er statistikbaseret, er det så den rigtige måde at gøre det på?

»Man kunne måske godt vurdere begge kåringer ud fra de samme parametre, men vi har valgt at gå en anden vej ved at inddrage vores rettighedshavere og fans. Jeg synes dog ikke, at det hele nødvendigvis bør være ens og statistisk drevet, men den vej kunne man selvfølgelig også godt have valgt at gå.«

Er det noget, I har overvejet at gøre?

»Selvfølgelig. I realiteten indgår statistik også i kåringen af månedens spiller, da 10 stemmer er baseret på ekspertvurderinger, én stemme fra fans og så én stemme fra vores performance-center baseret på statistik. Men eksperternes stemmer vægter dog højest.«

Foruden Patrick Olsen, så var Kamil Wilczek nomineret til månedens spiller sammen med Brøndby-holdkammeraten Dominik Kaiser.

Brøndbys topscorer, Kamil Wilczek, som løb med prisen, scorede seks mål i tre kampe i oktober.