20 af Superligaen 33 spillerunder er afviklet. Men hvem vinder guld? BT.dk har talt med en række eksperter. Og de er ikke i tvivl. Det bliver FC Midtjylland.

Eksperterne så FC Midtjylland søndag aften levere en pragtpræstation i Parken mod FC København, der blev lammetævet 5-1.

- Jeg kommenterede kampen for Radiosporten. Og det, jeg så, var imponerende, siger den tidligere toptræner Jan Kalborg.

Peter Graulund, der kommenterede for TV3 Sport, kalder FC Midtjylland for dansk fodbolds bedst-spillende hold.

- De er et rigtig godt bud på en kommende dansk mester, siger han.

Anderledes kan det ikke være.

FC Midtjylland topper lige nu Superligaen med 39 point - fem og otte point foran henholdsvis AaB og FC København.

Sådan vurderer eksperterne Superligaens mesterskabskamp: 

 Peter Graulund, tidligere spiller i blandt andet AGF og nuværendekommentator på TV3 Sport:

- Jeg ser FCMidtjylland som et godt bud på en kommende Danmarksmester. De har i efterhåndenlang tid spillet det bedste fodbold i Danmark. Hvis de fortsætter i samme sporsom mod FCK resten af sæsonen, vinder de guld.

- Jeg ser imidlertid ét problem:Resultaterne og de spillemæssige præstationer har i denne Superliga-sæson væretmeget svingende. Alle hold slår jo alle. For kun en uge siden skuffede FCM modOB. Så vinder de over FCK. Hvad bliver resultatet i næste runde modSønderjyske. Det tør jeg ikke spå om."

 Jesper Thygesen, tidligere spiller i blandt andet Brøndby og nuværende kommentator på TV3 Sport:

- Det, FC Midtjyllandpræsterede mod FC København, var imponerende. Jeg ser nu FCM som kæmpefavorittertil at tage DM-guldet. Deres aktuelle styrke er virkelig god. Men kan dehåndtere det pres, der nu kommer?

- Det må tiden vise. Inden sæsonafslutningenkommer vi nok til at undre os en smule over deres resultater. Imesterskabskampen betragter jeg AaB som dark horse. Til gengæld ser det skidtud for FCK. Det var totalt skuffende at se dem blive ydmyget af FCM.

Jan Kalborg, tidligere træner i blandt andet Hvidovre og nuværende kommentator på DR Sporten:

- FC Midtjylland tog et stort skridt mod mesterskabet med sejren over FC København. Men guldet er ikke i hus endnu. Største trussel er imidlertid ikke længere FCK men AaB, som FC Midtjylland møder to gange senere i foråret. Her er der seks point på spil.

- Det hold der kommer bedst ud af den duel, står med gode mesterskabs-kort på hånden. Men jeg er imponeret over FC Midtjylland. De spillede fremragende mod FC København. Stor ros til Glen Riddersholm for at have lagt den rigtige taktik på en aften, hvor alt også gik FCK imod.

Poul Hansen, tidligere træner i blandt andet OB og nuværnede kommentator på TV3 Sport:

- Guldet er ikke afgjort endnu. Der mangler stadig en masse kampe inden sæsonafslutningen. Men jeg tror, at FC Midtjylland sikrer sig mesterskabet. Sejren over FCK er et stort skridt på vejen. Hvis FCM bliver danske mestre, er det fuldt fortjent.

- De har været det bedste hold i Superligaen i denne sæson. De spiller med stor aggressivitet og højt pres. Det har modstanderne haft svært ved at dæmme op for. Jeg tror stadig, at FCK er bedste bud som sølvvinder. Ganske vist ligger AaB i øjeblikket nummer to. Men deres unge og smalle trup holder næppe i længden.

Erik Rasmussen, tidligere træner i blandt andet AGF og nuværende kommentator på Canal9:

- FC Midtjylland er efter sejren over FCK storfavoritter til at vinde DM-guldet. Det kommer lidt bag på mig, at de allerede nu er otte point foran FCK. Før forårssæsonen demonstrerede FCK god form ved træningsturneringen i Portugal. Derimod var FCMs resultater ikke i top. På baggrund af dette troede jeg, at FCK havde de bedste forudsætninger til at blive danske mestre. Men den sejr, FCM sikrede sig over FCK, betyder rigtig meget. Den tilfører holdet masser af selvtillid.

FCMs nøglekampe i foråret:
16. marts: udekamp mod AaB
5. april: hjemmekamp mod AaB
11. maj: hjemmekamp mod FC København