Den tidligere landsholdsspiller i fodbold Ole Madsen er død. Han blev 71 år gammel.

Den tidligere landsholdsspiller i fodbold Ole Madsen døde lørdag aften i en alder af 71 år. Ole Madsen var en af de farligste angribere, dansk fodbold nogensinde har udviklet, og i 50 landskampe blev han noteret for hele 42 scoringer.

Den mest bemærkelsesværdige af de 42 scoringer er samtidig den måske mest berømte scoring i fodboldlandsholdets historie. Foran 50.000 tilskuere sendte han den 20. juni 1965 med et hælspark Danmark i front med 1-0 i en svenskerlandskamp, som dengang var årets mest prestigefulde opgør.

De 42 mål placerer Ole Madsen på en tredjeplads på alle tiders rangliste over flest scorede mål på landsholdet. Den tidligere HIK-spiller er kun overgået af Poul "Tist" Nielsen og Pauli Jørgensen, mens Jon Dahl Tomasson har fire mål op til Ole Madsen.

Ole Madsen blev dog den første spiller nogensinde, der fik comeback på landsholdet efter en udlandskarriere, da han i 1969

vendte tilbage til HIK, som er den eneste klub, han har repræsenteret i landsholdsregi.

Kuriøst nok var HIK i den periode på intet tidspunkt oppe i landets bedste fodboldrække, men det forhindrede ikke Ole Madsen i at sætte sig tungt på pladsen som centerforward, og i størstedelen af sine landskampe bar han sågar anførerbindet.

Efter Ole Madsen trak sig tilbage som aktiv fodboldspiller, ledede han et Tuborg-depot, og siden blev han vinchef på Skovshoved Hotel, inden pensionisttilværelsen kaldte.

/ritzau/