»Når man er i en hård periode, skal man gøre noget for at få humøret op.«

Det mener Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits, og torsdag aften var det netop, hvad han gjorde.

I næsten to timer kørte han rundt i Svendborg med pizza, cola og chips til sine spillere, fordi mange af dem er ramt af corona. 11 af truppens 16 spillere er smittet og hjemsendt.

»Det var vigtigt for mig at gøre noget personligt. Vi bygger klubben som en familie, og jeg ville gerne se, hvordan de havde det,« fortæller Troels Mortensen om sin mission til B.T.

Derfor ringede han til Bekim fra Napoli Pizza i Svendborg og bestilte 16 pizzaer. Iført mundbind og med rigelige mængder sprit agerede han pizzabud for sine spillere, der – også iført mundbind – kunne tage imod gennem vinduer og døre.

»Langt størstedelen havde lyst til pizza, og deres kærester fik selvfølgelig også mad. De blev superglade,« fortsætter direktøren, der aldrig har brugt så meget sprit på to timer.

»Man skal stå sammen, for det er ikke nogens skyld. Det har ramt både vaccinerede og ikke-vaccinerede i truppen. Størstedelen er faktisk vaccinerede,« siger han og understreger, at klubben nok skal komme igennem den svære tid, selvom nogle af spillerne er hårdt ramt.

»Nogle få af dem kan nærmest ikke mærke noget, andre er trætte og har hovedpine og andre igen er influenzaramt,« siger Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits-direktøren var rundt med pizza til flere af sine coronaramte spillere. Iført mundbind stak han pizza ind ad vinduerne.
Svendborg Rabbits-direktøren var rundt med pizza til flere af sine coronaramte spillere. Iført mundbind stak han pizza ind ad vinduerne. Foto: Privatfoto
Vis mere

Svendborg Rabbits spillede lørdag 6. november mod Bakken Bears med omkring 1000 tilskuere i hallen. Klubben opfordrer alle til at blive testet. Direktøren har svært ved at sige, hvordan smitten er kommet ind i truppen.

I første omgang aflyste klubben sin kamp torsdag, mens også kampen på lørdag 20. november er aflyst. Derfor skal Rabbits på papiret først spille igen 5. december.

»Det håber jeg, vi når, men spillernes helbred er det vigtigste. Hvis vi bare kan stille med syv mand, vil vi prøve at få afviklet nogle kampe, fordi ellers bliver programmet kompakt senere på sæsonen. Det kan godt blive hektisk.«

Svendborg Rabbits var ellers kommet glimrende fra start i basketligaen med seks sejre i syv kampe og en andenplads i ligaen.

»Vi må se, hvordan det stiller os. Der kommer nok en periode, hvor vi er mærkede, men hvis bare vi har alle tilbage i topform inden slutspillet, skal det nok gå,« slutter direktøren.

Andre læser også