En ny trend kaldet 'stealthing' er begyndt at brede sig under lagnerne. Det er dog langt fra romantisk, sexet eller med samtykke, når det sker. Det er i stedet navnet på handlingen, når mænd tager kondomet af, uden at fortælle sin partner det.

Dermed er partneren i risiko for at blive gravid eller få overført kønssygdomme fra manden. 'Stealthing', som det kaldes, er en handling, hvor mænd forsøger at skjule, at de tager kondomet af under samleje, skriver New York Post.

Én, der har undersøgt fænomenet, er Alacandra Brodsky fra Columbia Universitet, hvor hun har speciale i køn og lovgivning. Hun har lavet en række interviews, både med mænd, der udfører 'stealthing' samt kvinder, der er blevet ofre for det mærkelige fænomen. Mange kvinder er i tvivl, om det overhovedet er et overgreb. Da flere af Alacandra Brodsky egne veninder var blevet udsat for det, bestemte hun sig for, at studere fænomenet.

»En af mine mål med studiet om det (stealthing), er at foreslå en ny lov, og give et ordforråd til folk, så de ved, om det er en fælles oplevelse for parret. Alt for ofte bliver det nemlig beskrevet som 'dårlig sex' i stedet for vold', sagde Alexandra Brodsky til Huffington Post.

Det kan ph.d.-studerende Rebecca nikke genkendende til, hun arbejder på et voldtægtscenter, hvor hun kender til problematikken. Hun fortæller at kvinderne ofte starter deres historie med:

'Jeg er ikke sikker på det er voldtægt, men...'

Så flere kvinder, der har følt sig krænket, har ikke vidst hvordan, de har skulle gribe det an. Handlingen kan ikke alene forårsage graviditet og kønssygdomme, men mange kvinder kan få følelsesmæssig og fysiske problemer bagefter.

Der er endnu ikke en eksisterende lov for fænomenet, men i Schweitz er en mand blevet dømt for voldtægt, da han tog sit kondom af, uden at fortælle sin partner det. Retten konkluderede, at kvinden ville have sagt nej til sex, hvis hun vidste, at kondomet ville blive fjernet.