Lyt til artiklen

Selvom der er stigende energipriser og en inflation oven på to års coronapandemi, står danske boligejere i et stærkt udgangspunkt.

Det mener ejendomsmæglerkæden Estate.

Ifølge kæden er den samlede danske boligformue nemlig steget markant, hvis man kigger på perioden mellem 2019 og 2021.

Formuen er steget med ti procent, viser opgørelser fra Danmarks Statistik, som Estate har foretaget beregninger af.

»Den udvikling, som boligmarkedet og økonomien generelt er inde i lige nu, skyldes ikke ubetænksomhed eller dårlige beslutninger fra danske boligejere. Til gengæld er det danske boligmarked robust, og de fleste boligejere er velpolstrede til at klare en nedtur,« siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Helt nøjagtig var den samlede danske private boligformue på 3.350 milliarder kroner i 2019, mens den ved udgangen af 2021 blev opgjort til 3.672 milliarder kroner.

En stigning på 322 milliarder kroner på to år.

Selvom danskerne tilsyneladende står robust på markedet, er det dog ikke nemt for danskerne at sælge sine boliger, hvis man har lyst til det.

Boligsiden udkom torsdag med tal, der viser, at danskerne har det ualmindeligt svært på lige det punkt. Faktisk er det ikke set så svært siden 2013.

»Der er ikke mange gode nyheder fra boligmarkedet for tiden, og pilen peger entydigt nedad – især i de dyre områder,« kommenterede Danske Bank i den forbindelse.

Læs historien her.