Den kan skrive digte om hvad som helst eller skuespil med dialoger. Den kan løse matematikopgaver, formulere ganske skarpe problemformuleringer til store projektopgaver og skrive opgaver på universitetsniveau.

AI chatrobotten ChatGPT har siden lanceringen i november taget verden med storm, og nu advarer Aarhus Universitet på sin hjemmeside sine studerende mod at blive fristet til at søge hjælp hos den kunstige intelligens ved eksamener.

Det fremgår af universitetets hjemmeside.

»Bruger du AI i forbindelse med din eksamen, bliver det betragtet som eksamenssnyd, da du ikke løser din opgave selvstændigt og individuelt,« skriver universitetet og uddyber:

Til nogle eksamener må studerende med bringe hjælpemidler som noter og bøger, men chatbots er bandlyst.
Til nogle eksamener må studerende med bringe hjælpemidler som noter og bøger, men chatbots er bandlyst. Foto: DJURHUUS KRISTIAN
Vis mere

»Vær opmærksom på, at reglen gælder alle eksamener – også dem, hvor alle hjælpemidler er tilladt. Den eneste undtagelse fra reglen er, hvis brug af disse softwares fremgår specifikt af kursusbeskrivelsen.«

Chatbots er ikke nyt. Det nye er, hvor exceptionel god Open Al’s ChatGBT er.

Professor i strategisk ledelse ved Toronto University, Kevin Bryan, har testet den nye chatbots evner – og de er gode, siger han ifølge Daily Mail:

»Du kan ikke længere lade de studerende løse eksamensopgaver hjemmefra.«

Kevin Bryan har for eksempel bedt ChatGBT skrive opgaver, hvor den kombinerer viden fra forskellige videnskabelige felter, og chatbotten spyttede besvarelser ud, der var mere end beståede.

»Den klarede det ærligt talt bedre end en gennemsnitlig MBA-studerende. Ingen af svarene var 'forkerte', og de fleste var faktisk ganske uddybende,« siger han.