Kronprinsessens Kammerjomfru gennem otte år, Tina Jørgensen, er pludselig død.
Kronprinsessens Kammerjomfru gennem otte år, Tina Jørgensen, er pludselig død. Foto: Privat / Linda Henriksen
Søren Hedegaard, frisør for kronprinsesse Mary, er rystet over at have mistet ven og nær kollega. 'Hun var som en mor for os alle', siger han.

I mere end ti år har Søren Hedegaard kendt Tina Jørgensen, der frem til sin pludselige død mandag, var kammerjomfru ved Kongehuset. Inden da var hun påklæderske ved teater- og revyproduktioner som bl.a. Cirkusrevyen, hvor hun arbejdede tæt sammen med blandt andre Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard.

Så sent som søndag var den 53-årige kammerjomfru på arbejde for Kronprinsesse Mary, og samme dag talte hun sidste gang med Søren Hedegaard.

- Jeg befinder mig i en tilstand af mentale tømmermænd, hvor det ikke rigtigt er gået op for mig, at Tina ikke er her mere. Det er et stort chok for mig såvel som alle andre, der stod Tina nær. Både for personer i Kongehuset og udenfor ikke mindst, siger Søren Hedegaard.

Gennem flere år har han som frisør, og hun som kammerjomfru for Kronprinsessen rejst kloden tynd sammen. Hun brillerede med sin viden, sine sprogører og sit varme væsen, uanset hvor de havnede.

- Der sidder mange også i udlandet, som vil huske hende. Hun var særdeles vellidt i de nordiske kongehuse. Det var ikke bare os i Danmark, som hun var der for, hun var også den hjælpende hånd, når vi havde besøg af vores kolleger fra Norden. Hun besad den diskretion og loyalitet, som hendes job krævede, fortæller Søren Hedegaard og tilføjer i samme åndedrag:

- Og ydmyghed! Tina gjorde aldrig forskel på folk, hun fik ikke sit job, fordi hun stræbte efter det, men fordi hun var den, hun var, og fordi hun var utrolig dygtig til sit job. Hun skelnede aldrig mellem høj og lav, og det var med til at gøre hende så vellidt.

Han har svært ved sådan på stående fod at finde adjektiver, der rækker helt til at beskrive hende bedst. Men varm, rummelig, generøs og pligtopfyldende rækker det meste af vejen.

- Hun var som en mor for os alle. En blæksprutte med meget lange arme, som var der for alle, både de kongelige, deres livvagter, kort sagt alle. Hun løb fra Herodes til Pilatus, så fjernede hun lige en plet dér, så gav hun lige en ekstra hånd her. Det var hendes unikke personlighed, der gjorde hende til Kronprinsessens kammerjomfru.

Flere i kredsen tæt på Tina Jørgensen venter fortsat svar på, hvad den egentlige årsag til hendes død er. Søndag var hun som vanligt på plads i Kronprinsessens følge under et arrangement på Det Kongelige Teater. Mandag mødte hun ikke op på arbejde, og samme dag blev hun fundet død i sit hjem på Østerbro.

Hun efterlader sig ingen børn eller mand, men sin mor, sin søster samt et par niecer og nevøer. Begravelsen finder sted næste torsdag.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.