Det er ikke så tit, at man kommer med bag om scenen ved forhandlingerne af millionkontrakter – og slet ikke, når de vedrører (eks)kongelige.

Netflixchef og medstifter Reed Hastings virkede dog ikke synderligt bekymret, da han på amerikansk tv onsdag afslørede interessante detaljer fra forhandlingerne om hertuginde Meghan og prins Harrys vilde kontrakt med netop Netflix.

Det kendte par, der forlod deres roller som kongelige tidligere på året, har netop scoret en millionaftale med Netflix, hvor de skal være med til at producere dokumentarer, featurefilm og børneprogrammer.

I forbindelse med den royale exit blev det aftalt, at Harry og Meghan blandt andet ikke måtte udnytte deres titler kommercielt. Derfor måtte de vinke farvel til brandet 'Sussex Royal', som de ellers havde brugt knap to år på at skabe.

Parret har siden været på jagt efter en ny indtjeningskilde, og den har de altså fundet. Og her har de tilsyneladende ikke været bekymrede for at få en god aftale i hus.

Ifølge Reed Hastings var parret nemlig gennem forhandlinger med flere selskaber, før Netflix fik aftalen i hus.

»De var kloge. De shoppede rundt blandt alle de store selskaber, og jeg tror, at vi lavede den bedste komplette pakke,« siger han til det amerikanske medie CNBC.

Hastings oplyser ikke, hvilke andre selskaber der er tale om, men New York Times har tidligere skrevet, at Harry og Meghan både har forhandlet med Apple og Disney.

Bølgerne gik højt, da Meghan og Harry tidligere på året besluttede at forlade det britiske kongehus.
Bølgerne gik højt, da Meghan og Harry tidligere på året besluttede at forlade det britiske kongehus. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Angiveligt skulle forhandlingerne med de to selskaber have været oppe på omkring 100 millioner dollar.

Hvor meget parret får for aftalen med Netflix, er ikke blevet offentliggjort, men ifølge Daily Mail anslår man, at aftalen lander på mellem 100 og 150 millioner dollar.

Men så får både Netflix og streamingtjenestens seere formentlig noget for pengene.

Reed Hastings forventer, at parrets udsendelser bliver nogle af de mest spændende og mest sete næste år.

»Det bliver episk underholdning,« siger han.

Udsendelserne på Netflix bliver dog ikke første gang, at det celebre par stifter bekendtskab med tv-branchen.

Ud over hertuguinde Meghans fortid som skuespiller i blandt andet tv-serien 'Suits' har prins Harry tidligere på året indgået en aftale med tv-værten Oprah om en serie på Apple Tv om mentale problemer.

Dertil kommer, at hertuginde Meghan tidligere lagde stemme til en Disney-dokumentar om elefanter.