Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Prinsesse Mary og kronprins Frederik hiver deres ældste søn Christian, 16, ud af den prestigefyldte danske skole på grund af forfærdelige anklager om mobning og seksuelle overgreb.«

Sådan lyder overskriften hos britiske Daily Mail om dramaet, der søndag kulminerede, da Kongehuset meldte ud, at prins Christian ikke fortsætter på Herlufsholm, og at prinsesse Isabella aldrig kommer til at begynde på skolen.

En beslutning, der altså ikke kun trækker overskrifter i de danske medier.

Også i kronprinsesse Marys hjemland, Australien, er historien nået til mediet News.com.

Vores naboer mod syd har heller ikke overset, at der er sket opsigtsvækkende ting i det danske kongehus.

»Efter rapport om mobning og vold: Dansk tronfølger in spe forlader kostskole,« lyder overskriften på Der Nordschleswigers artikel om prins Christians udtrækning af skolen.

Norske Dagbladet har i deres artikel givet Herlufsholm Kostskole det lidet flatterende navn 'skandaleskolen'.

Kronprinsparret har flere gange meldt ud, at de ville vente på de interne og eksterne rapporter, som skulle redegøre for forholdene på Herlufsholm.

Lørdag trak bestyrelsen på skolen sig, efter Styrelsen for Undervisning og Kvalitet var kommet med et 41 sider langt høringssvar, hvor kritikken af bestyrelsen og skolen var sønderlemmende.

»Det er styrelsens foreløbige vurdering, at bestyrelsens varetagelse af sine opgaver for at sikre, at skolens overholdelse af disse grundlæggende regler i lovgivningen har været til stede, har været meget utilstrækkelig og i en vis grad medvirkende til, at skolen ikke har overholdt disse centrale regler i lovgivningen,« står der blandt andet i høringssvaret.

Afgående bestyrelsesformand Torben von Lowzow har sagt til B.T., at han er uenig i styrelsens konklusioner, men hvad han er uenig i, vil han ikke sige.

Kronprinsparrets svar på høringssvaret har omvendt været tydeligt.

'Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar, har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien,' lød det søndag i et opslag på Instagram.

Andre læser også