Det ser akavet ud, men alternativet havde været meget værre.

Sådan lyder det fra Sebastian Oldenborg-Jørgensen, kongehus-ekspert og lektor ved Københavns Universitet.

Kig godt på familiefotoet fra prins Felixs konfirmation i weekenden.

Billedet er taget på Fredensborg Slot, hvor prins Felix i weekenden blev konfirmeret. Selv om omgivelserne og personerne på billedet måske er lidt finere end ved en gennemsnitlig dansk konfirmation, så ligner det et almindeligt familiefoto.

Men noget skurrer. Konfirmanden er nemlig ikke placeret ved siden af mor og far. På nederste trin står en glad prins Felix og ved siden af ham – en om end endnu mere smilende papmor, prinsesse Marie og med prins Joachim ved siden af. Alt imens er konfirmandens mor, grevinde Alexandra, placeret på trappetrinet bagved i venstre side ved af sin mor, Christa Manley.

Og det er denne opstilling, der, ifølge kongehus-eksperten, kan virke akavet.

»Hvis man havde placeret ham (prins Felix, red.) ved siden af Joachim og Alexandra, så havde det sendt et forkert signal, da de jo ikke længere er en del af hinandens liv. Denne opstilling ser akavet ud, men alternativet havde været værre,« siger Sebastian Oldenborg-Jørgensen til BT.

Kongehus-eksperten er ikke bekendt med et særlig royal etikette, der tilskriver, at fraskilte i kongefamilien nødvendigvis skal placeres på særlige pladser ved lignende fotograferinger. Men han er slet ikke i tvivl om, at det danske kongehus er bevidste om, hvad de gør i situationer som disse.

»De er meget bevidste om, hvilke signaler de sender. De er jo vant til at blive fotograferet ved officielle lejligheder,« siger Sebastian Oldenborg-Jørgensen.

Efter gudstjenesten i Fredensborg Slotskirke tog den kongelige familie til Amalienborg, hvor prins Felix blev fejret.