Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Nyt år, nyt hår.

Det er tilsyneladende mantraet hos dronning Elizabeth, der onsdag blev fotograferet for første gang, siden hun tidligere på måneden kunne fejre sit 70-års jubilæum som den britiske monark.

Som flere bemærkede på de sociale medier var det nemlig med en helt ny frisk korthårsfrisure, som man ikke tidligere har set på den 96-årige monark.

'Dronningen ser fantastisk ud! Hendes nye sommerfrisure er perfekt,' skriver en, mens en anden skriver:

'Jeg elsker dronningens nye frisure.'

Dronningen indledte sit 71. år på tronen ved at have New South Wales' guvernør Margaret Beazley i audiens på Windsor Castle.

Og her blev hun altså fotograferet i en solgul kjole og med en frisure, der var mærkbart kortere ved ørerne samt fortil.

Men frisuren er ikke det eneste, der vækker opsigt. Flere har også bemærket, at dronningen ikke støtter sig til en stok på billederne.

Dronning Elizabeth mødes med New South Wales' guvernør Margaret Beazley på Windsor Castle.
Dronning Elizabeth mødes med New South Wales' guvernør Margaret Beazley på Windsor Castle. Foto: ANDREW MATTHEWS
Vis mere

Siden oktober sidste år har dronning Elizabeth benyttet sig af en stok, når hun skulle rundt. Det blev især bemærket ved hendes afdøde mand prins Philips mindehøjtidelighed i marts, hvor hun blev eskorteret ind i kirken af bagindgangen, så hun undgik trapperne.

Stokken var også med hende, da hun tidligere på måneden fejrede sit 70-års-jubilæum og trådte ud på altanen på Buckingham Palace.

Samme aften blev det annonceret, at hun måtte aflyse resten af jubilæet, da hun havde 'oplevet ubehag'.

Det fik flere briter, som B.T. mødte i London i den forbindelse, til at frygte for hendes generelle helbred.

»Jeg er meget trist. Hun må have været virkelig dårlig, for hun er en meget determineret dame. Hun ville være her, hvis hun kunne. Jeg er meget bekymret for hendes helbred,« lød det blandt andet fra Caroline Warren, der var taget fra East Sussex til London for at få et glimt af majestæten.

»Jeg vil have, hun skal leve evigt,« tilføjede hun.

Sådan så dronning Elizabeth ud, da hun viste sig offentligt 2. juni.
Sådan så dronning Elizabeth ud, da hun viste sig offentligt 2. juni. Foto: POOL
Vis mere

Men nu tyder det altså på, at hun bogstaveligt talt er på benene igen.

Det er ikke første gang, dronning Elizabeths frisure rammer medierne.

Under coronanedlukningen, hvor det var umuligt – selv for en dronning – at få fat i en frisør, fortalte hendes stylist, Angela Kelly, i sin bog 'The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe.'

»I takt med at jeg blev mere selvsikker, er jeg sikker på, dronningen mente, jeg måtte være professionel, så hun begyndte at råbe ad mig. 'Gør ikke det. Gør det sådan her. Det er rigtigt, du har styr på det. Gør ikke noget andet',« skriver hun.

»Jeg tænkte: 'Du godeste! Jeg får brug for en gin & tonic'. Så mens dronningen sad med tørre hjelmen på, sagde jeg til hende: 'Jeg smutter ud efter en stærk drink, for det er meget stressende at gøre det helt rigtigt for dig.'«

Andre læser også