Lyt til artiklen

Madame Tussauds topper listen som mange danskeres foretrukne seværdighed i den britiske hovedstad - dernæst kommer byens musicals.

Det var i 1834, at Madame Tussaud åbnede sin udstilling af voksfigurer i Baker Street i London. 50 år senere flyttede udstillingen til Marylebone Road, hvor den ligger den dag i dag.

Der rykker hele tiden nye kendte ind på Marylebone Road. I juli i år kunne den britiske skuespiller Hellen Mirren for eksempel præsentere sig selv - og de kongelige, som man her kan komme helt tæt på, bliver jævnligt opdateret.

Madame Tussauds er evig ung - og udstillingen er trods mange andre nye og alternative begivenheder mange danskeres foretrukne seværdighed i London.

British actor Helen Mirren (R) poses with a waxwork model of herself at Madame Tussauds in London, Britain, July 30, 2015. REUTERS/Peter Nicholls
British actor Helen Mirren (R) poses with a waxwork model of herself at Madame Tussauds in London, Britain, July 30, 2015. REUTERS/Peter Nicholls Foto: PETER NICHOLLS
Vis mere

Det er Spies, som har lavet en top-ti liste baseret på de attraktioner, som rejsebureauets Londonrejsende har booket hjemmefra.

Den britiske hovedstad har i mange år været danskernes foretrukne storbyrejsemål, og i de seneste to år har Spies øget salget af rejser til byen med 25 pct.

Se også: Plus-guide til London

»Vores dialog med vores kunder viser tydeligt, at det i dag er gået fra »hvilken storby skal vi vælge« til »hvad vil vi opleve på vores storbyferie««, siger kommunikationschef Torben Andersen.

Og målt efter de billetter til Londons attraktioner, som gæsterne allerede har besluttet sig for og booket hjemmefra, er det foruden Madame Tussauds de store musicals, der trækker.

DE TI MEST FORETRUKNE SEVÆRDIGHEDER:
1. Madame Tussauds
2. Londom Start Kit (Hop on Hop off, London Eye, Madame Tussauds)
3. Thriller Live - musical
4. Disney The Lion King - musical
5. Mama Mia - musical
6. Phantom of the Opera - musical
7. London Eye
8. Billy Elliot - musical
9. Fodboldkampe (Chelsea og Tottenham)
10. Harry Potter - Warner Bros Studio Tour