En gruppe af asylansøgere har hærget et feriecenter ved Varde så massivt, at skaderne ifølge udlejer Alice Lauridsen kommer til at koste over en million kroner. Forløbet chokerer udlændingeminister Inger Støjberg (V).

»Det er forrykt, og det er utaknemmeligt. Det er mennesker, der selv siger, de er på flugt, og når man er på flugt, må det vigtigste være, at man er i sikkerhed,« siger hun til BT.

Alice Lauridsen udlejede sit feriecenter til omkring 100 asylansøgere gennem Udlændingestyrelsen i fire måneder, og på grund af lejekontrakten kunne hun ikke gribe ind, da hun så ødelæggelserne.

Og den opførsel, der ifølge udlejeren er sket fra asylansøgernes side, er helt urimelig, mener udlændingeministeren.

»Jeg bliver vred, når jeg ser det her, for vi har med mennesker at gøre, der kommer til Danmark og har brug for beskyttelse, og så kvitterer man på denne her måde,« siger hun og fortsætter.

»Som asylansøger har man en forpligtelse til at opføre sig ordentligt og indpasse sig. De er gæster i vort land, og vi passer godt på dem og forsørger dem.«

Hun vil ikke afvise, at der er andre eksempler, men er ikke stødt på nogen. Men hun indskærper, at det skal være sikkert at leje sin bolig ud gennem Udlændingestyrelsen.

»Alice Lauridsen har jo af gode grunde gjort os en tjeneste i og med, hun har lejet sit feriecenter ud, så selvfølgelig skal vi være meget opmærksomme på, at udlejere bliver behandlet ordenligt.«

BT har været i kontakt med Udlændingestyrelsen, som oplyser, at de vender tilbage for at kommentere forløbet.