Den socialdemokratiske gruppeformand er fortsat uforstående overfor det notat fra PET, der satte en stopper for hans ministerdrømme.

Et notat fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, stak sidste år en kæp i hjulet på den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsens drømme om at blive minister i en ny regering. Nu langer Sass Larsen ud efter PETs måde at håndtere hele sagen omkring notatet på.

- Jeg kan selvfølgelig ikke vide, hvilket geni der har forfattet det notat. Men hvis det er udtryk for en vanlig standard i PET, som jeg har lagt person til, så er jeg ganske rystet, siger han i et interview med Dagbladet Information.

Det er første gang, politikeren udtaler sig om notatet, der endte med at få store konsekvenser for ham.

- Jeg reagerer selvfølgelig meget subjektivt i den her sag. Jeg har været med til at vedtage lovgivning, der har givet PET en lang række beføjelser til at bekæmpe terrorisme og organiseret kriminalitet, men jeg havde måske ikke lige regnet med, at det var den her slags, efterretningstjenesten beflittede sig med, siger Henrik Sass Larsen.

I notatet bliver der blandt andet gengivet aflyttede mobilsamtaler mellem Torben Ohlsen Jensen, kendt som »Suzuki-Torben«, og lokalpolitikeren Tommy Kamp, der er barndomsven med Sass Larsen.

I en af samtalerne ringer Kamp, der befinder sig sammen med Sass Larsen, til Suzuki-Torben, som er tilknyttet Bandidos, da han har følt sig utryg. I notatet hedder det blandt andet, at Sass Larsen har benyttet sig af Torben Ohlsen som vagt, skriver Information.

Da Sass Larsen på et møde i Statsministeriet får kendskab til notatet i slutningen af september sidste år, beslutter han sig for at trække sig som kandidat til en af ministerposterne i Helle Thornings Schmidts (S) kommende regering.

I dag er han stadig forundret over forløbet og PETs notat.

- Hvis jeg mere end et år efter mødet i Statsministeriet skal udtale mig om lødigheden af PET’s notat, så er min mening stadigvæk, at det er rystende ringe, siger Henrik Sass Larsen til Information.

- At man på baggrund af et tilfældigt møde på et værtshus og nogle sms’er mener at kunne konkludere, at jeg stod under beskyttelse af nogle rockere. Det er en helt vild konklusion, draget af nogle mennesker, der hverken kan stave eller sætte kommaer. Jeg håber ikke, at notatet er dækkende for det øvrige arbejde i PET, for det er virkelig rystende og forstemmende kvalitet, siger han til avisen.

Folketingets Ombudsmand konkluderede i november i år, at PET ikke gjorde noget juridisk forkert, da den ikke indkaldte den daværende politisk ordfører til en såkaldt forebyggende samtale, da PETs efterforskning indikerede, at politikeren havde kontakt til en fremtrædende person i rockermiljøet.

BNB