Den omvendte islamistiske prædikant Ahmed Akkari måtte mandag aften beskyttes af adskillige bevæbnede politifolk under et debatarrangement om islamisme i Odense-bydelen Vollsmose. Efter et møde, hvor Akkari blev kald alt, lige fra 'jøde' til 'racist' var manden tydeligt rystet.

Flere hundrede var mødt op til arrangementet i det lokale kulturhus, og blandt dem var op mod 30 unge hætteklædte bandemedlemmer, der aftenen igennem saboterede diskussionen med truende adfærd og hadefulde tilråb på dansk og arabisk. Flere måtte eskorteres ud af lokalet, og i enkelte tilfælde var deres opførsel så voldsom, at politiet valgte at gribe til anholdelser.

 

Årsagen til de mange unges vrede er en række udtalelser, som den tidligere islamistiske prædikant gennem de seneste uger har fremsat i blandt andet BT.

Under Muhammedkrisen var Ahmed Akkari med til at opildne til had mod Danmark, men i dag advarer han mod sine gamle allierede, som han betegner som farlige for landet. Synspunkter, han mandag aften forsøgte at uddybe trods de fremmødte bandemedlemmers højlydte protester.

'Svans', 'jøde' og sågar 'racist' var blandt de tilråb, der igen og igen tordnede mod scenen og den Libanesisk fødte Akkari. Enkelte forsøg på at dæmpe tonen fra blandt andre en ældre muslimsk kvinde havde ingen effekt.Trods flere trusler om at afbryde debatten på grund af den hadefulde stemning og de mange tilråb, blev mødet gennemført under massiv beskyttelse fra både politiet og PET.

Efterfølgende var aftenens hovedperson stærkt påvirket.

- Jeg er rystet. Men desværre er jeg ikke overrasket. Vi har kunne debattere frit og respektfuldt i Danmark i så mange år, men den islamistiske kultur og opdragelse, som de her unge kommer fra, respekterer ikke de værdier. De ødelægger dem, og det er så synd. Det vi så i aften var et symptom på et meget større problem, sagde Ahmed Akkari efter debatten.

Mødet var arrangeret af den socialdemokratiske folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen, og også han havde svært ved at fordøje aftenens oplevelse.

- Her i Vollsmose har vi en bydel, hvor hverken posten eller brandvæsenet tør komme. Og hvor man helt åbenlyst heller ikke kan sige, hvad man mener, uden at blive truet og chikaneret. Det kan og må vi ikke acceptere lige midt i Danmark. Og det er præcis derfor, det er så vigtigt, at vi kom, selvom det var temmelig ubehageligt undervejs, sagde Christian Rabjerg Madsen, der kort inden mødet overvejede at aflyse på grund af den hadefulde stemning.

De to unge mænd, som blev anholdt i forbindelse med mødet, blev løsladt igen kort før midnat. De kan nu se frem til en bødestraf.