Liberal Alliance vil nu have, at danske muslimer tager afstand fra en fynsk imam, der kalder jøder for efterkommere af aber og grise.

Den danske imam Muhammed Khaled Samhas udtalelser om, at jøder stammer fra aber og grise, har ført til adskillige politiske modreaktioner, der fordømmer den danske imam.

Mette Bock (LA), der er kirke- og udenrigsordfører for Liberal Alliance, kan slet ikke forstå imamens udtalelser.

»Det er bogstaveligt talt himmelråbende, at man i 2014 kan finde på at sige sådan noget. For mig at se har han diskvalificeret sig selv som imam,« siger hun.

Læs også:

Mette Bock er overbevist om, at intentionen med imamens udtalelser er at puste til konflikter og gensidigt had mellem jøder og muslimer. Derfor opfordrer hun danske muslimer til at tage afstand fra imam Muhammed Khaled Samha.

»Jeg håber, at andre muslimer vil gå ud og sige, at det er en fuldstændig vanvittig måde at udtrykke sig på,« siger hun.

Liberal Alliance-politikeren understreger dermed, at det er nødvendigt at vise sin modstand mod imamen ved blandt andet at stå frem i offentligheden.

»Det eneste, man kan gøre i et samfund med ytringsfrihed, er at sige ham imod højt og offentligt,« siger hun.

Læs også: Venstre til dansk imam: Rejs hjem

Mette Bock opfordrer dem, der lytter til Vollsmose-imamen, til at finde en anden imam.

»Hvis jeg havde en præst, der udtalte den slags ting, så ville jeg finde en anden præst,« slutter hun af med at sige.

Imam Muhammed Khaled Samha er samtidig en af de danske imamer, der under Muhammed-krisen i 2005 rejste til Mellemøsten for at tale om danskernes behandling af muslimer i Danmark.

Videoen med den kontroversielle prædiken blev lagt ud på internettet 19. september, men er nu blevet offentliggjort af The Times of Israel.