Fra flygtningebarn til rådmand.

Kommunalvalget blev for socialdemokraten Nuuradiin Hussein en drøm, der gik i opfyldelse.

Efter rådmandsposterne onsdag aften blev fordelt til magistraten i Aalborg, endte Nuuradiin Hussein nemlig med stå i spidsen for velfærd og beskæftigelse.

Og det endda med næstfleste stemmer på den socialdemokratiske liste.

»Jeg kom til Danmark som flygtningebarn for 25 år siden, og så ender jeg med at sidde på en af de største og vigtigste forvaltninger – det er historisk,« siger Nuuradiin Hussein.

Han kom til Danmark fra Somalia, der i slutningen af 80erne og starten af 90erne var plaget af borgerkrig og tørke. Nu har Nuuradiin siddet to perioder i Aalborg Byråd og kan altså tage hul på sin tredje med titel af rådmand.

»Jeg er så lykkelig. Det er historisk og stort, at jeg får den rådmandspost. En post jeg brænder for, og som er tung. Jeg er enormt glad. Jeg har arbejdet hårdt for det her og har fået god hjælp, men de sidste kilometer har været rigtig hårde,« siger han.

Selvom det lykkedes socialdemokraten at sikre sig rådmandsposten, så var der drama om fordelingen, da Kristoffer Hjort Storm (DF) pludselig skiftede tilbage til blå blok, efter han ellers var gået sammen med de røde partier om at konstituere Thomas Kastrup-Larsen (S) som borgmester. Det betød, at Socialdemokratiet blot stod med en enkelt rådmandspost i stedet for to.

»Da han valgte at skifte side skulle vi starte helt forfra. Vi var totalt overraskede. Selvom jeg er vanvittig lykkelig og beæret, så er jeg ked af den måde, det er foregået på,« siger Nuuradiin Hussein.

Kristoffer Hjort Storm måtte opgive sin post som viceborgmester for at få fingrene i rådmandsposten for senior og omsorg.

Nu glæder Nuuradiin Hussein sig til at komme i gang med en forvaltning, som ligger ham meget nært.

»Det, jeg kommer til at fokusere på, er, at jeg skal ikke starte helt forfra. Det er en forvaltning, der er undergået en ny struktur med handicapafdeling, der er kommet til. Mit hjerte banker fortsat for det, forvaltningen rummer, udsatte borgere, den forebyggende dagsorden og beskæftigelsen,« slutter Nuuradiin Hussein.