I fire dage har en gruppe syrere lavet et såkaldt sit-in ved Udlændingestyrelsens Borgerservice i Ryesgade i København. Aktionen er en protest over, at behandlingen af deres sager om familiesammenføring er for lang. Hvor ventetiden normalt er omkring fem måneder, har mange af syrerne ventet i mellem seks og ti måneder på at få status over deres sag. Det skriver TV2.dk

Men Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), mener, at syrerne udviser mangel på forståelse for det land, de er kommet til:

»Jeg kan godt forstå, at de synes, at ventetiden kan være irriterende. Men jeg synes også, at de må udvise en vis form for forståelse for, at det danske samfund er meget presset, fordi vi har taget imod så mange mennesker. Hvis man er utilfreds med noget, må man indberette det telefonisk eller skrive en klage. Det her med at slå sig ned og tage bolig foran en offentlig myndighed, fordi man er utilfreds, det er en uskik. De må finde en anden måde at markere deres utilfredshed på,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Samtidig ser han skarpt på, at man ikke glæder sig over overhovedet at kunne få sin sag til behandling:

»Danmark har taget imod dem og behandler deres sag. Så synes jeg faktisk, de skal tage det stille og roligt og være glade for, at de er kommet til et sted, hvor man tager dem så seriøst, og at man faktisk kigger på deres ansøgning,« siger han.

Martin Henriksen kalder syrernes opførsel »at gå over grænsen«, samtidig med at han påpeger, at sager som disse ikke kommer syrerne til gavn, da det bidrager til et negativt opfattelsesbillede over for danskerne:

»Jeg vil opfordre til, at de tænker sig godt om, og at myndighederne markerer klart over for dem. Hvis det er sådan, at de ikke kan forstå, at det ikke er en ordentlig måde at gøre det på, vil vi fra Dansk Folkeparties side bede justitsministeren om at rette henvendelse til politiet, så de kan sørge for, at de kommer væk,« siger Martin Henriksen.

Han forventer, at politiet skrider ind i løbet af den næste uges tid.