Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Alle har gjort det, man straffer Messerschmidt for, siger den konservative britiske politiker Daniel Hannan.

Det er synd at sige, at de gode nyheder om Morten Messerschmidts fremtid i politik har stået i kø i de syv måneder, der er forløbet, siden DF-politikeren efter et kortvarigt ildebefindende tog sygeorlov.

Nu bryder den konservative britiske toppolitiker Daniel Hannan denne lange nyhedstørke med en hård kritik af den medfart, Messerschmidt har fået af EU-parlamentet.

Da Messerschmidts parti sidste år kom under hård kritik for at have misbrugt EU-midler via den europæiske partialliance Meld og den tilknyttede fond Feld, erkendte man misbruget - man kaldte det for »sjusk« - og betalte 2,5 mio. kr. tilbage til EU-Parlamentet.

EU's antisvindelkontor Olaf er ved at undersøge, om Messerschmidt og andre DF-politikere har begået strafbar svindel ved at opbygge et system af fonde, hvis eneste formål var at malke EU-kassen. En afklaring ventes til efteråret.

Daniel Hannan siger nu i en kommentar til BT, at anklagerne mod Meld og Feld har politisk slagside.

»En del af anklagen mod Meld og Feld er politisk i sin natur, i den forstand at man hakker på dem for at gøre ting, som når det kommer til andre betragtes som helt lovligt,« siger han med henvisning til, at DF blev straffet for at bruge EU-midler fra Meld og Feld til finansiere sin kampagne mod at afskaffe retsforbeholdet i 2015.

Da den EU-positive partialliance ALDE, som Venstre og De Radikale er medlemmer af, gjorde det samme i forbindelse med den britiske folkeafstemning om EU sidste år, var det tilsyneladende helt efter bogen, antyder Hannan spydigt.

»Meld og Feld blev entydigt straffet, fordi myndigheder ikke bryder sig om deres politiske holdninger. Eksempelvis deltager alle partier i kampagner forud for folkeafstemmninger, men det var kun Meld og Feld, der blev straffet for det. Det samme gælder andre euroskeptiske partier. Et for et er de blev straffet, idømt bøder eller lukket ned for at gøre ting, som reglerne giver mulighed for, og som betragtes som lovligt, når de udføres af EU-positive partier,« siger Daniel Hannan til BT.

Den britiske politiker er personligt venner med Morten Messerschmidt og har været gæstetaler ved DF's årsmøde. Da Morten Messerschmidt for et par år siden kom ind i partialliancen ECR, Europæiske Konservative og Reformister, hvor de britiske konservative også sidder, foreslog Hannan overfor sine britiske partifæller, at Messerschmidt skiftede efternavn til Spitfire med henvisning til, at det berømte britiske kampfly fra Anden Verdenskrig var sin tyske rival overlegen i luften.

ECR har klaget til EU-Parlamentet over det man kalder processen mod Meld og Feld, oplyser Daniel Hannan. I henvendelsen oplister man en række eksempler på, at EU-positive partier i Storbritannien, Spanien, Holland og Rumænien har været aktive i debatter op til folkeafstemninger.

Centrale kilder i Dansk Folkeparti bekræfter, at når Morten Messerschmidt melder sig rask og genoptager sit politiske arbejde, vil han selvstændigt indgive en klage til EU-Parlamentet.

Daniel Hannan understreger, at han ikke har nogen grund til at mistænke andre partier for at omgå reglerne og bruge EU-midler på ulovlige formål.

»Man kan næsten ikke komme til nogen anden konklusion, end at denne proces har politisk slagside. Parlamentet stiller midler til rådighed for partierne til deres kampagneaktiviteter. Nu trækker man støtten med tilbagevirkende kraft, men kun for de partier, hvis meninger man ikke bryder sig om, UKIP, Meld og Feld, Le Pen's parti og så videre. Man forsøger ikke engang at skjule at sagsbehandlingen ikke er fair. Planen er åbenbart, at man ønsker at lukke alle de EU-skeptiske partier,« siger Daniel Hannan.

Andre læser også