Lyt til artiklen
Sagen om Susanne Damsgaard kræver en uvildig undersøgelse, mener De Konservatives Brian Mikkelsen.

- Den slags metoder hører ikke hjemme i et demokrati! Det ligner noget fra det tidligere Østeuropa!

Den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen lægger ikke fingre imellem, når han skal beskrive Susanne Damsgaards trængsler med Skat, som bliver omtalt i BT mandag.På grund af en sag om skatteunddragelse og bedrageri mod hendes eks-mand, fik Skat den 52-årige Susanne Damsgaard fra Søborg fyret fra hendes arbejde som specialist i socialt bedrageri i Ishøj Kommune. Da hun senere blev ansat i Hillerød Kommune, forsøgte Skat også at få hende presset ud der. Vel at mærke selv om Susanne Damsgaard aldrig blev hverken tiltalt eller dømt i sagen, og selv om hendes eks-mand fastslog, at hun var uskyldig.

Men det er ikke bare skatteeksperter, der kritiserer den måde, Skat har behandlet Susanne Damsgaard. Også den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen er dybt forarget over, at en offentlig myndighed på den måde forfølger en borger.

- Det er en helt urimelig fremfærd, og det er bare endnu en sag i striben af sager, hvor Skat opfører sig bølle-agtigt. Det minder om sager fra det tidligere Østeuropa, hvor man truer folk, fratager dem deres advokater og bruger bøllemetoder for at få dem til at betale mere i skat, end de egentlig burde. Så vi skal have undersøgt Skat meget grundigt, siger Brian Mikkelsen.

Han mener årsagen til problemet skal findes i toppen af Skat.

- Der mangler styring og ledelse i Skat. Der mangler et politisk diktat om, at man skal behandle borgerne ordentligt i et retssamfund. Man kan jo ikke forlange en borger fyret, før sagen er afgjort. Skat har jo ikke ret bare fordi, de kommer med en påstand. Den skal da prøves ved domstolene, understeger den konservative skatteordfører og henviser til en række andre lignende sager. Blandt andet den meget omtalte Camilla Vest-sag, hvor en fotomodel blev tiltalt, dømt og senere frikendt for skatteunddragelse.

- SKAT bruger metoder, der ikke er værdige i et demokrati. De opfører sig som en stat i staten. Man kan ikke drage nogle konsekvenser overfor nogen, som er uskyldige indtil det modsatte er bevist, siger Brian Mikkelsen.

Derfor vil han nu rejse sagen hos ministeren, når der er samråd i Skatteudvalget senere på ugen.

- Jeg vil kræve en uvildig undersøgelse af Skat - både for at komme af med de uheldige sager, men også for at skabe præcedens for, at det ikke kommer til at ske igen, lover Brian Mikkelsen.