500 ansatte fra cateringvirksomheden Gate Gourmet genoptager ikke arbejdet i Københavns Lufthavn.

København. Strejken i Københavns Lufthavn (CPH) fortsætter, selv om Arbejdsretten har pålagt de 500 arbejdere i Gate Gourmet at gå tilbage på arbejde.

Det skulle være sket torsdag aften klokken 20.30, hvor natholdet er mødt ind. Men de ansatte i cateringvirksomheden fortsætter arbejdsnedlæggelsen, fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for Kastrup-afdelingen af fagforeningen 3F.

- Situationen er, at arbejderne tilsyneladende ikke efterkommer det påbud, de har fået af arbejdsretten om at genoptage arbejdet, siger han.

- Jeg kommer lige derude fra, og jeg og tillidsfolkene har været ude at tale med adskillige for at få arbejdet normaliseret. Det ser ikke ud til, at vi har haft held med det.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse startede tirsdag ved 15-tiden.

Strejken skyldes utilfredshed med, at ledelsen i Gate Gourmet har valgt at opsige en række lokale aftaler, som er nedskrevet i en personalehåndbog.

Ifølge 3F drejer aftalerne sig blandt andet om, at nogle ansatte over 50 år har ret til ekstra ferie.

Desuden er det en aftale om, at arbejdere over 55 år med lang anciennitet kan holde orlov med løn og støtte til behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut.

Strejken betyder, at de fleste fly i lufthavnen ikke får leveret mad.

- Foreløbig er næste skridt, at nogen igen tager ud til dem, der skal møde i morgen tidlig, og gentager påbuddet fra arbejdsretten. Så må vi se, om det lykkes at få arbejdet i gang, siger Henrik Bay-Clausen.

/ritzau/