Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Godmorgen i Danmark og velkommen til en ny omgang mens du sov.

Vi skriver på fyldte maver, kan vi berolige med. Aldrig er så stor en bøf landet på vores tallerkener, som da vi fik aftensmad i dag. Så det kan ikke gå galt.

I får lige et billede af den her - vi taler +500 gram.

Nå, men lad os kigge på nattens sager, som de tog sig ud her i Rio.

Ikke noget for stjerner

Ude på tennisanlægget bliver favoritterne ved med at falde. Det er bare ikke en nem turnering at være stor stjerne i.

Vi har tidligere set Novak Djokovic ryge ud af både single og double. Vi har set Venus Williams ryge ud af singleturneringen hos kvinderne, og hun er også ude af double med søsteren Serena, der i nat, mens I sov i Danmark, også helt sensationelt røg ud af singlerækken.

Serena Williams var - som altid - stor favorit til at vinde turneringen, men lavede et hav af uprovokerede fejl, da hun røg ud til verdensranglistens nummer 20, Elina Svitolina fra Ukraine med de klare cifre 6-4, 6-3.

Phelps og fingeren

Det gik bedre for landsmanden Michael Phelps med at leve op til sin favoritværdighed i 200-meter-butterfly.

Med et brølende udlæg satte han straks sine konkurrenter i finalen under pres, og selv om han mod slutningen syrede til, så holdt det i mål, og han kunne fejre sin 20. olympiske medalje.

Og det gjorde han, skulle vi hilse og sige. Med tung machoattitude, knyttede næver, vandsprøjt ud af munden og det hele.

Nå ja, og så stak han sine to pegefingre i vejret efter lige at have vinket alverdens kameraer lidt tættere på.

Den strittende pegefinger er blevet lidt af et symbol i svømmehallen efter Lilly King også har brugt det over for Yulia Efimova (den udskældte russiske brystsvømmer) til at markere, hvem der er nummer et.

Med sejren kom Phelps op på 20 olympiske guldmedaljer i karrieren - det har ingen gjort før ham. Og det blev såmænd også til 21, da han var med til at vinde 4x200 meter holdkappen med resten af det amerikanske hold.

Oplevelsen - da han vandt den individuelle finale - blev blandt andet nydt af store dele af det amerikanske basketballhold.

I butterflyfinalen slog Phelps blandt andet Viktor Bromer, der aldrig var i nærheden af noget, men kunne notere sig en 6.-plads i det fineste selskab i verden. Her kan du læse, hvad han tænkte om det, da BT's Johan Lyngholm fangede ham i den olympiske svømmearena i nat.

Angreb på journalistbus i nat

Det blev også natten, hvor en række journalister i en bus fik sig en grim forskrækkelse. For flere internationale medier berettede om, at en bus var blevet ramt af skud eller sten, da den skulle fragte journalister fra den olympiske basketballarena og tilbage til pressecenteret.

Bussen efter angrebet.
Bussen efter angrebet. Foto: GASTON SAINZ
Vis mere

Jeg synes, at The Guardian beskriver sagen godt her.

Ingen kom alvorligt til skade, men nogle fik skrammer, da bussen blev ramt og en rude smadret.

China children?

Og så skal du lige tage et kig på dette billede, for det var der mange andre, der gjorde i løbet af natten. Og de spurgte sig selv, hvor gamle disse piger egentlig er?

Lever de op til reglerne om, at gymnaster skal fylde 16 i det år, hvor der er OL?

Ja, svarer Kina, som er taget til OL med dette hold gymnaster. De er to på 15 år, tre på 16, to på 19 og en på 20 år, hævder altså kineserne.

Offentligheden føler sig ikke overbevist, og det er ikke første gang, at Kina er i modvind for at sende for unge gymnaster til OL - det var også tilfældet ved legene i Sydney i 2000 og i Beijing i 2008.

Kineserne vandt tirsdag aften bronze efter de mere modne amerikanske kvinder, som du kan se her.

Ikke mere fra Rio i denne omgang. Vi er klar til en ny olympisk dag, når vi har sovet lidt.For nu er det vores tur.

 

 

Andre læser også