Fodboldvenner trøstede Michael Månsson, hvis elskede Maja har været savnet siden flodbølgen ramte Phi Phi-øerne.

En fuldstændig knust Michael Månsson blev søndag ved mindegudtjenesten trøstet af tidligere holdkammerater fra Brøndby. Michaels elskede kæreste, Maja Seidelin, har været efterlyst siden katastrofen den 26. december, og hun er formentlig omkommet i bølgerne.

»Hun er det bedste, der er sket for mig, og jeg ved, at jeg var det bedste for hende. Vores kærlighed var unik,« sagde Michael Månsson til TV2 uden for Vor Frue Kirke. Under interviewet han knugede et billede af Maja ind til sig.

Kæresteparret Michael og Maja nød juleferien sammen på øen Koh Phi Phi, da den ufattelige tragedie indtraf. Fejlagtigt troede de, at de blev vidner til et helt særligt naturfænomen, da vandet pludselig begyndte at trække sig væk fra stranden. Maja løb op for at hente sit kamera for at tage billeder af vandet, der forsvandt.

En pludselig indskydelse
Men i løbet af få sekunder hørte de mennesker længere ude i vandet skrige og den brusende lyd af den altødelæggende flodbølge. Under flugten fra vandmasserne blev parret væk fra hinanden. Ved en indskydelse ignorerede Michael en opfordring om at søge op ad en trappe og løb i stedet rundt om en bygning. Det kan have reddet hans liv.

»Jeg ved, det er et mirakel, at jeg er i live, men jeg føler det ikke som et mirakel. Man kommer ikke videre, når man mister en, man elsker så meget,» sagde Michael Månsson.

I timerne efter katastrofen ledte han forgæves efter Maja overalt på øen, men han tror ikke længere på, at hun er i live.

»Jeg var dernede, så hvis det skete, ville jeg være ubeskrivelig lykkelig,« sagde Michael Månsson

Vennerne trøstede
I går sad han aller forrest i kirken ved mindegudstjenesten for ofrene i Asien i går sammen med familie og venner. Efter mindegudstjenesten samledes fodboldvennerne Thomas Kahlenberg, Thomas Hansen og Diego Tur omkring Michael. De havde selv haft katastrofen helt inde på livet. Diego Tour og hans kæreste var selv på vej mod Phi Phi for at tage et dykkercertifikat, men slap på mirakuløs vis fra mødet med kæmpebølgerne. Også holdkammeraterne Thomas Hansen og Thomas Kahlenberg befandt sig i Thailand under katastrofen.

Fodboldvennerne forsøgte så godt de kunne at trøste den grådkvalte Michael med knus og hviskende ord i øret.

»Jeg vil af med noget af al det. Sorgen er umulig at have inde i sig,« sagde Michael Månsson.

mra@bt.dk