Et rallyløb i Randers endte i går på tragisk vis, da en ulykke kostede to unge mennesker livet. Den 73-årige fører af en Porsche 997 GT3 rallybil mistede herredømmet over sin bil og ramte to af løbets frivillige officials, en 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel. De blev begge dræbt.

Resten af løbet, der blev arrangeret af Randers Auto Sport, blev aflyst efter ulykken.

Hos Dansk Automobil Sports Union (DASU), der er hovedorganisation for al organiseret bilsport i Danmark, kalder man ulykken ’tragisk’.

»Det er dybt tragisk, at sådan noget sker. Vores tanker går selvfølgelig til de efterladte,« siger informationsmedarbejder i Dansk Automobil Sports Union, Morten Alstrup.

Ifølge Østjyllands Politi blev både Arbejdstilsynet og en bilinspektør i går kaldt til ulykkesstedet, hvor de nærmere omstændigheder ved uheldet skal undersøges.

Ifølge BTs oplysninger mistede den 73-årige kontrollen over bilen på en lige strækning kort efter et blødt venstresving – angiveligt efter et af bilens hjul eksploderede. I bilen befandt sig desuden en 22-årig kvindelig medkører – en såkaldt codriver. De blev begge efterfølgende bragt på hospitalet og er uden for livsfare.

Til eb.dk fortæller en af gårsdagens rallydeltagere, at den 73-årige fører, der er flere gange dansk mester i forskellige klasser, er en særdeles erfaren chauffør.

»Nogle mener, at han måske er punkteret og dermed er der tale om et sprængt dæk, og jeg er sikker på, at det ikke er en chaufførfejl. Det nægter jeg at tro på. Manden er en kanondygtig og meget påpasselig chauffør. Du kan ikke se, om der er en defekt støddæmper eller dækket er punkteret eller andet,« siger Brian Johansen, der selv har kørt rally siden 2003.

Erfaringen til trods blev den 73-årige angiveligt for ti år siden - ifølge en artikel i en avis - diagnosticeret med sygsommen parkinson, der blandt andet kan medføre rystelser og balanceproblemer.

Der er ifølge Morten Alstrup, Dansk Automobil Sports Union (DASU), ingen øvre aldersgrænser for, hvornår man ikke længere kan deltage i rallyløb på dansk grund.

»Den pågældende kører har en international banelicens, som blandt andet kræver, at man årligt lægetestes. Med den type løb, han kan deltage i, kræves det, at han blandt andet bliver stresstestet og får foretaget hjerteundersøgelser årligt,« siger Morten Alstrup.

Han ønsker dog ikke at forholde sig til forholdende omkring den 73-åriges mulige Parkinson-sygdom.

»Den (diagnosen, red.) er jeg ikke bekendt med. Men det må være op til lægestanden at bedømme, for der er jo de her internationale krav. Og hvordan det bliver vurderet, kan jeg ikke svare på,« siger Morten Alstrup.

Hverken Østjyllands Politi eller DASU ønsker at kommentere yderligere førend de tekniske undersøgelser på ulykkesstedet er færdige.

Rallyløbet blev afholdt i industrikvarteret omkring Frederiksdalsvej ved Randers.