Fem af Folketingets sundhedsordførere går nu direkte til angreb på Ernæringsrådets afgående formand Arne Astrup. I en fælles pressemeddelelse gør politikerne Arne Astrup ansvarlig for, at hans vildledning om sukker har haft konsekvenser i form af overvægt.

- Det har kostet den enkelte såvel som samfundet dyrt, lyder budskabet fra sundhedsordførerne. De bakkes op af adskillige læger og andre sagkyndige inden for ernæringsområdet.

I alt 17 har skrevet under på, at Ernæringsrådet fremover bør sikres mod problemener med habiliteten.

- Arne Astrup har i mange år vildledt befolkningen i forhold til sukkers betydning for udvikling af fedme. Han har på trods af rigelig dokumentation på området samt egne forskningsresultater vedholdende informeret politikere, sundhedsmyndigheder og befolkningen om, at sukker ikke feder. Det har haft ulykkelige konsekvenser og ført til, at mange danskere er blevet tilsvarende overvægtige som følge af denne misinformation, skriver sundhedsordførerne Jørgen Winther (V), Birthe Skaarup (DF), Sophie Hæstorp Andersen (S), Else Theill Sørensen (K) og Tove Videbæk (KRF).

Ifølge B.T. besluttede den afgående formand for Ernæringsrådet Arne Astrup

sent torsdag at opgive to af sine ben - som medlem af to statslige

arbejdsgrupper vedrørende kosttilskud og fødevarer. Arne Astrup bebudede

i sidste uge, at han forlader formandsposten i Ernæringsrådet, som han har

beklædt i ti år.

Det lykkedes ikke Ritzau fredag morgen at træffe Arne Astrup for en

kommentar.

/ritzau/