Anders Samuelsen raser over dokumentar om Ny Alliances skabelse og deroute. Et rigtigt eventyr har sine skurke og helte. I beretningen om Ny Alliance kan man tilføje lige dele landsbytosser og narrehatte.

SE BT TV:
  • JOURNALIST GÅR I KØDET PÅ KHADER
  • SEEBERG VIL IKKE KOPIERE VENSTRE
  • SOLIDARITET MED DE SVAGESTE
  • DRAMA OM LEIF MIKKELSEN


  • Farcen blotlægges i dokumentarfilmen »Dagbog fra midten«, der sendes på DR2 i aften kl. 20.40. Den ene pinagtige situation efter den anden viser, hvordan Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen var både uenige og uforberedte, da de kastede sig ud i deres livs største politiske udfordring.

    Partistifterne, der ville så meget, formøblede tårnhøje meningsmålinger og måtte give fortabt en efter en.

    Instruktøren Christoffer Guldbrandsen, der tidligere har rendt i hælene på Mogens Lykketoft og Anders Fogh Rasmussen med sit kamera, viser ingen nåde. Rollerne er fordelt, og det går især ud over spindoktor Ulla Øster­gaard og medstifter Anders Samuelsen, der stemples som et par benhårde kynikere.

    Idealister er kyniske
    - Jeg synes faktisk, at jeg er et ret ærligt og ordentligt menneske. Men der er ingen idealister, som når deres mål uden at være en smule kyniske. Sådan er politik, siger Anders Samuelsen.

    Han er langtfra tilfreds med den farceagtige facon, filmen beskriver Ny Alliances storhed og fald på.

    - Det er problematisk, at vi bliver udstillet som fuldstændige amatører. Det lykkedes os at samle underskrifter og oprette lokalforeninger i hele landet på et par måneder. Det havde ingen troet var muligt, siger han.

    Blandt filmens tæerkrummende episoder er scenen, hvor partitoppen livligt diskuterer, hvorvidt en formel dresscode er på sin plads under valgkampen. Men man fristes til at sige, at de jo slet ikke havde noget tøj på.